Acasa BusinessEconomic Ce cred directorii de companii despre afacerile din România

Ce cred directorii de companii despre afacerile din România

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

Directorii de companii din România sunt optimişti cu privire la perspectivele pe termen mediu ale economiei locale, potrivit rezultatelor raportului PwC Global CEO Survey pentru România

Directorii de companii sunt optimisti dupa iesirea din recesiune

foto: eurohouse.ro

Pe măsură ce temerile privind recesiunea se estompează, optimismul revine în rândul mediului românesc de afaceri. Rezultatele ediţiei de anul acesta a raportului Global CEO Survey pentru România arată că directorii de companii sunt destul de optimişti cu privire la perspectivele pe termen scurt ale companiilor pe care le conduc, 43% dintre aceştia declarând că sunt foarte încrezători în capacitatea companiilor lor de a obţine venituri în creştere în următoarele 12 luni, se arată într-un comunicat de presă.

Aceste rezultate sunt peste media răspunsurilor la nivelul întregii Uniunii Europene, unde 40% dintre directorii generali s-au declarat încrezători în creşterea veniturilor companiilor lor în următorul an, dar directorii de companii din România sunt mai rezervaţi decât omologii lor la nivel global sau din Europa Centrală şi de Est care au afirmat acest lucru în proporţie de 48% şi respectiv 53%.

Pe termen mediu şi lung, perspectivele de creştere economică din România par foarte atrăgătoare pentru directorii de companii, 70% dintre aceştia declarând că sunt foarte încrezători în potenţialul companiilor lor de majorare a veniturilor în următorii trei ani, un procent semnificativ mai mare de încredere decât cel arătat de directorii de companii din pieţele mai mature din Uniunea Europeană (47%).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult