Acasa BusinessEconomic CE întăreşte supravegherea politicilor fiscale ale statelor membre

CE întăreşte supravegherea politicilor fiscale ale statelor membre

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Comisia Europeană a adoptat miercuri cel mai amplu pachet legislativ de consolidare a guvernanţei economice din UE şi din zona euro de la lansarea uniunii economice şi monetare. Pentru remedierea deficienţelor legislaţiei actuale se are în vedere lărgirea domeniului de aplicare şi intensificarea supravegherii politicilor fiscale, precum şi aplicarea unor politici macroeconomice şi a unor reforme structurale.


De asemenea, se prevăd noi mecanisme de asigurare a aplicării în cazul statelor membre care nu respectă legislaţia. „Semestrul european”, recent aprobat, va integra toate procesele de supraveghere noi sau revizuite într-un cadru de politică cuprinzător şi eficace, se arată într-un comunicat al CE. Pachetul legislativ este format din şase texte de lege, şi anume:patru propuneri care vizează chestiuni de ordin fiscal, inclusiv o reformă amplă a Pactului de stabilitate şi creştere (PSC), şi două noi regulamente care au ca obiect depistarea şi abordarea eficace a dezechilibrelor macroeconomice incipiente din UE şi din zona euro. Pentru statele membre din zona euro, aceste schimbări vor facilita asigurarea aplicării şi vor limita tendinţele discreţionare în aplicarea sancţiunilor, Cu alte cuvinte, PSC va deveni mai „axat pe reguli”, iar sancţiunile vor deveni consecinţa normală a încălcării, de către o ţară sau alta, a angajamentelor asumate.

 Cititi mai mult aici

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult