Acasa BusinessEconomic Ce mai bea şi cât mai bea românul

Ce mai bea şi cât mai bea românul

scris de L.M.
13 afisari

Românii au consumat în primele nouă luni ale acestui an 58,8 milioane de litri de băuturi spirtoase, cu 18,8% mai puţin decât anul trecut, principalul motiv fiind scăderea puterii de cumpărare, a declarat pentru Mediafax Petru Berciu, directorul general al BDG Import, citând un studiu al Canadean.

Potrivit ultimului studiu firmei de cercetare Canadean, consumul de băuturi alcoolice a scăzut în acest an cu 4,4%, iar cel de băuturi nealcoolice s-a diminuat cu 0,9%. Principalul motiv este scăderea puterii de cumpărare, care i-a făcut pe români să cumpere mai puţin şi mai ieftin „, a spus Berciu.

El a adăugat că estimările pentru întregul an 2011 arată o scădere cu 17,9% a pieţei băuturilor spirtoase, cu 3,6% pentru băuturile alcoolice în general şi cu 0,8% pentru cele nealcoolice.

Acesta a mai spus că în ultimii ani a scăzut cu peste 20% consumul de vermut, iar pentru acest an şi consumul de whisky se va reduce cu 5-10%. Berciu a spus că dacă anul trecut s-a vândut în România apă Evian de 3,6 milioane de lei, pentru acest an se estimează o scădere de 10%.

El crede că piaţa ar putea creşte în 2012, dar asta se va întâmpla doar pentru că anul viitor este unul electoral. „Singura speranţă de redresare a pieţei este că urmează un an electoral. Altfel, nu există motive de creştere. Românii ar bea mai bine, dar există constrângerea bugetului„, a mai spus Berciu.

1 comentariu

Cercul 27-11-2011 - 21:27

Americanii trebuie sa umble cu rachiul in punga pe cand romanii pot sta cu sticla la vedere.
La americani e si chestia ca trebuie sa ia avionul sa ajunga pana la magazinul de borhoturi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult