Acasa BusinessEconomic Ce produse cumpără românii on-line

Ce produse cumpără românii on-line

scris de D.P.
46 afisari

Segmentul fashion, cel destinat cărților și materialelor didactice, alături de produsele IT&C au fost, în primele șase luni ale anului, cele mai industriile în care românii au cheltuit cei mai mulți bani prin e-Commerce, valoarea medie a coșului de cumpărături online fiind de 160 lei, relevă o analiză de specialitate, dată publicității marți.

online-shopping1Potrivit sursei citate, în prima jumătate a anului 2015, cea mai mare achiziție online realizată de români prin intermediul platformei 2Parale s-a ridicat la aproximativ 33.000 lei, valoare aproape dublă față de perioada ianuarie — iunie 2014, când se consemnase o valoare de aproximativ 17.000 lei. Valoarea medie a coșului de cumpărături online s-a menținut constantă, comparativ cu prima jumătate a anului trecut, situându-se 160 de lei.

Românii cumpără online mai mult în prima parte a zilei: intervalul orar preferat pentru cumpărăturile online prin intermediul 2Parale este 7 AM-12 PM, urmat îndeaproape de 1 PM — 6 PM. În prima jumătate a anului 2015, vârful de cumpărături online a fost atins la ora 7 PM. În ceea ce privește zilele cele mai favorabile cumpărăturilor online în perioada ianuarie-iunie 2015, cele mai multe cumpărături au fost realizate în zilele de joi, urmate de miercuri și marți. Data la care a fost atins recordul absolut al cumpărăturilor online prin platforma 2Parale a fost 12 februarie 2015′, se precizează în concluziile analizei realizate de 2Performant Network S.A., companie de performance marketing din România.

În clasamentul industriilor profitabile în e-Commerce-ul românesc conduc detașat segmentele: fashion, cărți și materiale didactice, respectiv IT&C. Acestea sunt urmate de home&deco și cosmetice.

Românii au scos din buzunar, în medie, 1.000 de lei pentru cumpărături online pentru un pachet turistic, aproximativ 630 de lei pentru un produs IT&C, 220 de lei pentru un articol home&deco și 215 lei pentru achiziționarea unui articol pentru copii.

‘În ceea ce privește numărul de cumpărături online generate prin intermediul 2Parale, industriile care au performat cel mai bine au fost, în ordine, cărți și materiale didactice, fashion și asigurări. Categoria de cosmetice a înregistrat o scădere a numărului de vânzări online comparativ cu anul 2014, în timp ce produsele de IT&C și asigurările au devenit din ce în ce mai căutate’, notează realizatorii studiului.

Pe de altă parte, ca număr de căutari înregistrate în prima jumătate a anului 2015, conform Google Trends, a crescut interesul pentru rochii, cu un vârf de căutări atins în luna mai, urmate de smartphone-uri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult