Acasa BusinessEconomic Ce salarii au membrii Consiliul National al Audiovizualului

Ce salarii au membrii Consiliul National al Audiovizualului

scris de Doru Dragomir
7 afisari

In aceste zile de avanpremiera a campaniei electorale, o institutie publica a devenit un subiect de prima pagina in toate publicatiile. Incercand sa faca ordine in tumultul presei din Romania, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a devenit tinta criticilor din multe directii.

Ce salarii au membrii Consiliul National al Audiovizualului

Ce salarii au membrii Consiliul National al Audiovizualului

Chiar ieri, CNA-ul a aplicat cea mai severa sanctiune pe care o poate lua, conform Legii Audiovizualului. CNA a redus licenta postului condus de Dan Diaconescu la jumatate. Astfel, OTV va mai putea emite timp de sase luni.

Mai exact, pana la finalul lunii septembrie. Aceasta decizie vine dupa alte sanctiuni, aplicate si altor canale media, dar de o amploare mai redusa. Dar nu actiunile CNA-ului sunt vizate de acest articol, ci, mai degraba, componenta sa. Mai mult decat atat! Va prezentam salariile cu care sunt platiti membrii Consiliului National al Audiovizualului.

In total, CNA are noua membri (avea zece, dar Dan Grigore a demisionat la inceputul acestei luni.) Acestia sunt: Rasvan Popescu, Ioan Onisei, Constantin Dutu, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Mihai Malaimare, Christian Mititelu, Gelu Trandafir si Cristina Trepcea.

Revenind, datele privind salariile membrilor CNA sunt extrase din declaratiile lor de avere, care au fost publicate la mijlocul anului trecut, fiind valabile pentru anul 2010. In medie, salariul celor zece membri (il mentinem in top si pe Dan Grigore, deoarece el activa inCNA in 2010) este de 4.344 lei pe luna. La cursul actual de schimb, ar insemna circa 1.000 de euro.

Ceea ce insemna ca ei au un salariu mai mic decat al prefectilor, primarilor, comisarilor sefi de la Garda Financiar sau al judecatorilor. Din cei zece membri, cei mai multi bani ii castiga Mihai Malaimare, care a incasat un venit echivalent cu un salariu de 5.868 de lei pe luna (1.364 de euro). Unul dintre membri, Valentin Jucan, cel care a propus sanctiunea impotriva OTV-ului, nu si-a mentionat salariul pe care-l obtine de la CNA. Dar iata ce salariu incaseaza fiecare membru al CNA-ului:


1 comentariu

pensia nesimtita 28-03-2012 - 19:03

alte lipitori la Buget … din cauza unora ca ei (inmultiti cu cine si cu cat doriti) nu sunt bani pentru autostrazi, medicamente, spitale, pensii etc, etc !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult