Acasa BusinessEconomic Ce salarii minime vor fi în Construcții, Agricultură și industria alimentară

Ce salarii minime vor fi în Construcții, Agricultură și industria alimentară

scris de Ștefan Constantinescu
3.339 Afisari

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că a convenit, împreună cu patronatele şi sindicatele, în Consiliul Naţional Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară, astfel că atât noul salariu minim în construcţii, de 4.582 de lei, cât şi cel din agricultură şi industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete. ”Suntem pregătiţi, acum, să adoptăm în şedinţa de Guvern, ordonanţa de urgenţă referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice”, mai spune şeful Executivului.

Reprezentanţii sindicatelor au făcut public proiectul OUG şi Nota de fundamentare, aşa cum au fost redactate în urma şedinţei. 

 ”Am convenit astăzi, împreună cu patronatele şi sindicatele, în Consiliul Naţional Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară. Am făcut o promisiune angajaţilor, aceea ca în urma introducerii contribuţiei pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcţii, de 4.582 de lei, cât şi cel din agricultură şi industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”, a anunţat premierul pe Facebook.

Şeful Executivului a mulţumit patronatelor pentru că au înţeles importanţa acestui moment.

”Apreciez suportul acordat Guvernului de către sindicate în stabilirea valorilor corecte ale salariilor minime din cele două industrii-cheie pentru economia noastră. Suntem pregătiţi, acum, să adoptăm în şedinţa de Guvern, ordonanţa de urgenţă referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către preşedintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate şi aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaţilor din construcţii şi agricultură”, mai spune premierul Ciolacu.

2 comentarii

Ovidiu 25-10-2023 - 17:40

Foarte urât din partea priministrului că nu ia în calcul și mărirea salariului la asistenții maternali profesioniști care lucrează non-stop pe salariul minim ca a unei femei de serviciu.Rusine cu R.

Ioniță.A 25-10-2023 - 21:53

Niciodată nu este …prea târziu!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult