Acasa BusinessEconomic Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

scris de C.P.
7 afisari

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, a explicat  care sunt variantele luate în calcul pentru creşterea veniturilor celor care lucrează la stat. Favoriţii grilei de salarizare vor fi medicii şi profesorii.

„O varintă este să mergem cu creşterea cu rata inflaţiei pentru toate salariile bugetare. O altă variantă este să mergem cu o creştere mai mare pentru o anumită câtegorii de bugetari şi fără creştere pentru alte categorii de bugetari. O altă variantă este să mergem cu o creştere mai mare pentru bugetari până la un anumit salariu şi nicio creştere pentru bugetarii care au peste un anumit salariu. Altă variantă este să încercăm aplicarea unui procent din schema legii salarizării unitare”, a declarat, la România TV, Liviu Voinea.

Veştile bune îi vizează în special pe cei din Sănătate şi Educaţie. „Grila este favorabilă pentru toţi cei din Sănătate, altfel este favorabil şi pentru învăţământul preuniversitar. În interiorul grilei de salarizare este posibilă creşterea poate chiar mai mult pentru Sănătate faţă de altele”, a mai spus ministrul delegat pentru Buget.

Nemulţumiţi de salarii, profesorii vin cu exemple care arată că sunt plătiţi foarte prost. „După 33 de ani de profesorat, cu gradul 1 şi doctorat, salariul meu este 1.990 lei. Acum 33 de ani era 1.770 de lei”, a spus Florina Rogalski, profesoară de limba română.

Soluţia oferită de ministru pentru această situaţie este bugetarea pe baza criteriilor de performanţă. „Vrem să avem o bugetare pe bază de performanţă. Eu, Minister de Finanţe, mă angajez să cresc finanţarea pentru Educaţei cu condiţia ca o serie de indicatori să fie atinşi”, a mai spus Voinea.

Pentru pensionari, anul 2014 va aduce o indexare a pensiilor cu rata inflaţie care va fi ca şi anul acesta de 4%.

10 comentarii

HUMOR NEGRU 18-08-2013 - 13:32

JELANIE MARE IN CIOROIME. COLONIA RROMANIA VA FI IN DLOIU NATIONAL 100 DE ZILE DEOARECE A CRAPAT O CIOARA , CIOABA. TARA DE TIGANIE , TOATE TELEVIZIUNILE SI BISNITARUL TRAIAN BASESCU SE GUDURA LA VESTEA MORTII REGELUI , DEOARECE S-AR PUTEA DIMINUA SPAGILE CATRE COTROCENI SI FALSIFICAREA VOTURILOR PENTRU EBA LA EUROPARLAMENTARE.
MARE JALE, CIOARA A MURIT.

CONGO 18-08-2013 - 14:08

Catre ciobanu negru.
Vezi ca este un buton acolo-sa, ii mai zice si CapsLock, ca sa treci pe litera mica.

UnUL 18-08-2013 - 21:32

Humor fără umor, indiferent de etnie, a murit un om, și atitudinea normală și de bun simț e de a spune, pur și simplu, un „Dumnezeu să-l odihnească!”

Antibasistul 18-08-2013 - 21:58

Basistule, Dumnezeu sa te odihneasca!
Marea ta prostie te-a omorit DEMULT!

UnUL 18-08-2013 - 22:13

Da, sigur : și acum bântui pe forum în chip de fantomă. (??!!)

ANCUTA 18-08-2013 - 21:38

Soluţia oferită de ministru pentru această situaţie este bugetarea pe baza criteriilor de performanţă.

Foarte clar: puslamalele anUSueListe nu se pricep la guvernarea tarii, dar la mintit DA!

ion 18-08-2013 - 21:43

asa va trebuie ca nu va placut de DD cu al sau program al PP DD votati inapoi pe pdl daca atit va duce capu da nu mai plimgeti.PP DD avea un program economic clar astia ciuciu iar pdl vrea la ciolan

MIA 19-08-2013 - 01:53

Salarii de nababi ?
Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe, obscurul, Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile.
Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti

BULA 19-08-2013 - 09:36

Vad ca le-a intrat in cap prostia cu „criteriile de performanta”. Cum se poate evalua corect „performanta” in sistemul bugetar, corupt in totalitate ? Vor inventa tot felul de criterii aberante, care sa fie satisfacute din hartii (diplome si paradiplome) ? La patron sa zicem ca se poate vorbi de „performanta”, pentru ca patronul are interes direct sa mearga bine treaba si sa-i recompenseze pe cei care muncesc serios. Dar in Romania nici la patron (chiar la „prelungirile” unor firme straine) nu se actioneaza corect. Si acolo oamenii sunt angajati pe pile si multi prosti sunt platiti mai bine decat aia care muncesc.
De ex., cand a venit firma Daewoo la Craiova, s-au dat niste testari pentru viitorii angajati si s-au afisat rezultatele la poarta intreprinderii (fostul Oltcit). Dar cand s-au facut angajarile, cam la o jumatate de an dupa testari, s-a inceput de la mijlocul clasamentului in jos si s-a luat si spaga, 5000 de marci.

UnUL 19-08-2013 - 12:21

Din păcate, domnule Bulă, ai perfectă dreptate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult