Acasa BusinessEconomic Ce spune Isărescu despre reîntregirea salariilor

Ce spune Isărescu despre reîntregirea salariilor

scris de A.B.
11 afisari

Reîntregirea salariilor ar putea duce la refacerea graduală a cererii interne şi va avea un impact limitat dacă ţinta bugetară convenită cu FMI va fi respectată, aşa cum au anunţat autorităţile, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

mugur isarescu Întrebat dacă majorarea salariilor ar trebui inclusă în categoria riscurilor electorale sau într-un proces de refacere graduală a cererii interne, Isărescu a afirmat că ar opta mai degrabă pentru a doua variantă, riscurile electorale fiind menţionate într-un registru mai larg.

 „Am înţeles că această recuperare bugetară, în consonanţă cu faptul că atunci când a fost acceptată de Curtea Constituţională s-a vorbit de caracterul temporar, că această recuperare se face cu respectarea ţintelor bugetare convenite cu FMI. Dacă acest lucru este respectat, atunci impactul este limitat”, a spus Isărescu.

 Ţinta de deficit bugetar stabiltă de autorităţi pentru acest an este de 1,9% din PIB pe metodologia cash şi 3% pe standarde europene. La finele lunii februarie, bugetul general înregistra un deficit de 2,7 miliarde lei, reprezentând 0,44% din Produsul Intern Brut (PIB).

 Surse oficiale au declarat pe 9 martie că premierul Ungureanu i-a transmis guvernatorului BNR că intenţionează să majoreze salariile bugetarilor, cu un cuantum care urmează să fie stabilit, Isărescu spunându-i că aceasta este exclusiv decizia Guvernului şi că pe el îl interesează creşterea consumului.

2 comentarii

Europeanuul 30-03-2012 - 00:05

Pe parcursul perioadei 2010/2011 Prof Isarescu a iesit de mai multe ori la rampa pentru a avertiza impotriva cheltuielilor statului, fluturind amenintarea inflatei in caz ca operatiunea de amputare a cheltuielilor cu pensiile si salariile nu va reusi (asupra carora, spunea domnia sa pe acea vreme, ca majorarea acestora din perioada 2005-2008 nu a fost sustenabila;). Acum, incercarile lui de a da cu capul nu mai pot fi considerate ca un avertisment – serios.

Grosul problemelor bugetului a fost (si este) cauzat de “lipsa reformelor“ respectiv de destrabalarea statului si managementul incompetent, coruptibil si risipitor al acestuia – incepind in cadrul intreprinderilor si regiilor de stat si termind cu institutiile statului si contractele acestora cu clientela lor (la toate nivelele, de sus in jos).

Unde sint reformele tavarishi?

urbos 30-03-2012 - 00:30

„Reintregirea”! A scos Dementa Sa un cuvant din creierii lui putrezi, a dat bashina pe gura, si-acum o repeta toti prostii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS