Acasa BusinessEconomic Ce va face Guvernul Ponta cu pensiile în 2014

Ce va face Guvernul Ponta cu pensiile în 2014

scris de D.P.
6 afisari

Pensiile vor fi indexate anul viitor cu cel puțin rata inflației, scrie premierul Victor Ponta pe un site de socializare.

Ce va face Guvernul Ponta cu pensiile în 2014

„Anul viitor, cu siguranță, vom indexa pensiile, cel puțin cu rata inflației. De fapt, mai mult decât rata inflației”, a declarat Ponta în cadrul unei ediții speciale a emisiunii „Income”, care va fi difuzată sâmbătă, de la ora 13,00, la Antena 3, potrivit unei postări a premierului pe pagina sa de Facebook.

Premierul a afirmat la ședința de miercuri a Guvernului că deși se închid guverne mai bogate decât al României, nu s-a pus niciun moment problema să nu fie resurse pentru pensii, salarii și funcționarea instituțiilor publice. „O să încerc să vă prezint împreună cu domnul ministru Chițoiu, să vedeți cum arată datele pe anul 2013 și care sunt perspectivele pentru 2014. Până la urmă am trecut cu bine peste o altă perioadă dificilă, nu s-a pus niciun moment problema să nu avem resurse pentru pensii, salarii, funcționarea instituțiilor publice. Ați văzut că se întâmplă și la case mai mari, se închid și guverne mai bogate decât noi. Sigur, nu s-a pus niciun moment problema și nu se pune în continuare și, de asemenea, nici nu am mărit taxe, cu toate jeluielile pe la televizor ale tuturor duduilor PDL, a rezultat că nu am mărit nicio taxă și că, cu aceleași taxe, am reușit să folosim mai bine banii, să asigurăm funcționarea atât a aparatului administrativ, cât și plata pensiilor”, a spus premierul, la începutul ședinței.

3 comentarii

IngerAlbastru 05-10-2013 - 12:05

Pai daca va fi mai mult decat 1 kg de rosii vara, va fi perfect. Cu atit s-au ridicat pensiile in Junie cu ani in urma, chiar vizitam pe acolo cand am auzit la radio stirea … era sa lesin de surpriza!!!

Poanta nu stie ca guvernul american nu manipuleaza pensiile.

IngerAlbastru 06-10-2013 - 08:58

Acest topic desi atinge mai mult de jumatatea polulatiei romane, vad ca nu se ridica de pe pamant ca nimeni nu este interesat sa-si exprime opinia ca nu cunoaste termenii sau cred ca in anul in care ei voi iesi la pensie va fi ca in vise totul. Daca nu economisiti acum ceva, veti muri de foame daca n-aveti copiii care sa va ajute din strainatate. La sumele pe care primesc si rudele mele de sub 200 euro pe luna, fara ajutorul meu erau morti de foame si frig demult. Pacat este ca au muncit pentru acea tara peste 35-45 de ani in toate conditiile posibile si acum statul bate joc de ei ca le pune in niste categorii joase de plata ca au lucrat in industria usoara!!! NU va imbatati cu apa rece ca Poanta va oferi cativa centi ca ridicarea costului de viata pe luna ca sa fie reales nu stiu pe ce pozitie, ca suma nu va merita sau balanta costurile ridicate al vietii.

BULA 06-10-2013 - 09:06

Vechea lozinca de la pravaliile ovreiesti:
„Azi luati marfa pe bani, de maine fara bani!”
Dar intotdeauna cand intrai in pravalie era „azi”.

Tromboane electorale bagate de kakatii de la PSD, ca sa-i linisteasca pe cretinii aflati la pensie si sa nu se agite in legatura cu instrainarea averii nationalke (Rosia Montana si altele care sunt in plan).
Bani nu vor fi in plus, pentru ca nu se mai produce nimic in tara si tot sectorul economic care mai scotea bani (distributiile, bancile, energia, ETC) e acum pe mainile strainilor. Firmele particulare ar mai face cate ceva, dar e lipsa totala de forta de munca calificata. Facultatile sunt gauri negre ale bugetului, care scot analfabeti cu diploma. Acolo se fate bisnita cu acte de studii, care de fapt sunt fictive.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult