Acasa BusinessEconomic CE vrea corelarea vârstei de pensionare cu speranţa de viaţă

CE vrea corelarea vârstei de pensionare cu speranţa de viaţă

scris de C.P.
6 afisari

Comisia Europeana vrea să convingă statele membre UE să adopte „ajustări automate” în ceea ce priveşte legislaţiile lor de pensii.

Varsta de pensionare va fi corelata cu speranta de viataPotrivit unui document intern obţinut de EurActiv.com, oficialii CE discută despre „modul în care Comisia se poate asigura că statele membre vor creşte vârsta de pensionare în functie de speranţa de viaţă şi vor reduce schemele de pensionare anticipată”.

Comisia intenţionează să organizeze o „dezbatere de orientare” privind demografia, în cadrul primei şedinţe a Colegiului, în martie. Liderii UE vor aborda atunci problema pensiilor în raport cu propunerile franco-germane pentru un „Pact de competivitate”, care ar asigura adaptarea acestora la evoluţiile demografice.

Deşi există un consens larg cu privire la nevoia de reformă, nu toate statele membre UE sunt convinse că „ajustarile automate” sunt calea de urmat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult