Acasa BusinessEconomic Cea mai mare scădere a prețului petrolului în 11 ani

Cea mai mare scădere a prețului petrolului în 11 ani

scris de Misu Andrei
126 afisari

Cotațiile la țiței s-au prăbușit vineri după eșecul negocierilor dintre OPEC și Rusia pentru o tăiere coordonată a livrărilor. Au intrat și sub 46 de dolari pe baril la Londra, de unde la început de an erau la 71. Cartelul stabilise la nivel de membri să reducă cantitatea cu 1,5 milioane de barili pe zi, o cantitate mare, însă Moscova nu este de acord cu această tăiere suplimentară, după una operată la început de decembrie.

Petrolul Brent a înregistrat vineri cea mai mare cădere zilnică în mai bine de 11 ani. Prețurile futures ale petrolului Brent au înregistrat cel mai mare procent de scădere într-o zi din decembrie 2008, cu 4,72 dolari sau 9,4%, la 45,27 dolari la baril. Preț de închidere a fost cel mai redus din iunie 2017.

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4,62 dolari, sau 10,1%, la 41,28 dolari/baril, cea mai mică valoare de închidere din august 2016 și cea mai mare pierdere procentuală zilnică din noiembrie 2014.

Atât țițeiul Brent, cât și WTI au scăzut cu peste 30% în acest an

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult