Acasa BusinessEconomic Cele 7 revendicări ale Mişcării Ocupaţi Wall Street

Cele 7 revendicări ale Mişcării Ocupaţi Wall Street

scris de B.C.R
2 afisari

Mişcarea „Ocupaţi Wall Street!“ are şapte revendicări. Conţinutul revendicărilor explică, într-o anumită măsură, de ce mai multe sindicate şi-au exprimat susţinerea faţă de mişcarea de protest de la Wall Street şi intenţionează să se alăture manifestanţilor.

Intrarea în scenă a sindicatelor vine pe fondul cristalizării unor revendicări concrete ale protestatarilor, în ciuda naivităţii aparente a unora dintre acestea, chiar când sunt expuse de analistul pieţei aurului Jason Hamilton în Goldstockbull.com

Iată titlurile revendicărilor: 1. Să se oprească modul de cumpărare a alegerilor de către marile corporaţii prin limitarea drastică a capacităţii de finanţare a campaniilor electorale; 2. Să se investigheze conducerile instituţiilor financiare de pe Wall Street pentru fradudele care au distrus averile a milioane de oameni; 3. Dreptul de emisiune să fie înapoiat Departamentului Trezoreriei;

4. Să se limiteze mărimea, scopurile şi puterea băncilor, astfel încât niciuna să nu mai crească până într-atât încât să se invoce pretextul „Este prea mare ca să dea faliment“; 5. Să se elimine interpretarea juridică potrivit căreia o companie este o persoană şi, prin urmare, ar avea aceleaşi drepturi ca o persoană umană; 6. Să se aplice al 4-lea Amendament la Constituţiei,care protejează oamenii şi proprietăţile lor de orice cercetare şi confiscare fără un motiv temeinic; 7. Încetarea războaielor de agresiune, întoarcerea acasă a soldaţilor americani din toate ţările, reducerea bugetului militar şi limitarea rolului militarilor la apărarea ţării.

„Este foarte simplu. Aceşti tineri de pe Wall Street exprimă multe probleme cu care se confruntă forţa de muncă din America în ultimii ani”, a declarat preşedintele sindicatului Amalgamated, care are 20.000 de membri în zona New Yorkului. „Aceşti tineri vorbesc pentru majoritatea americanilor care sunt frustraţi de bancherii şi brokerii care au profitat de pe urma oamenilor care muncesc din  greu. „, a adăugat Larry Hanley.

4 comentarii

Ereticul 06-10-2011 - 15:38

Punctul 3 din lista ii loveste pe ovrei cel mai tare …

briel 06-10-2011 - 22:20

No ashe ! daca n’or putut insela cu masura … toata lumea era multumita, chiar daca se stia. Acu’ sa vedem ce-i cu sandramaua. Nici cu clasa politica nu mi-e rusine … alte potcoave nesimtite.

Azi ma duc si eu la vot pentru guvernul provincial. Is satul de liberali, is acru de conservatori …, de socialisti nu poci nicicum sa ma apropii. Ce mai ramane ? Heck !

gutza fara tzatza 07-10-2011 - 17:09

Cum, bre? Incepu rivolutia si la ei? Azi in Manhattan, maine-n toata tara?
phiiiiiiiiii, mare belea!

vic 07-10-2011 - 19:52

dezordinea mondiala ” ,este intretinuta de bancheri si bancile lor de spalat bani(SRL.euri fiind cu statuturi speciale…) ,de investitori si milonari de carton (capusari ai banului public in functie de spaga ),de politici sociale si prea liberale(reprezentanti ai grupurilor de interese) ,de prea credinciosi si sectanti(cu rentabilitate maxima pe buzunarele enoriasilor,uitind ca Dumnezeu e unul singur ) ,de injustitie si coruptie (aparatori ai hotiei si faradelegilor ), de multi media care propovaduieste minciuna(slujitori ai bolsevizarii fara frontiere) ,de incultura in arta, educatie..(fabricanti de idoli fara idologii’ ..). ,sau NR. celor care produc este de 1000 mai mic decit NR. lucratorilor” in economia subterana ,a asistatilor sociali ,a evazionistilor ..a celor care practica NEMUNCA.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult