Acasa BusinessEconomic Cheltuielile cu salariile au crescut, la stat, cu până la 70%!

Cheltuielile cu salariile au crescut, la stat, cu până la 70%!

scris de Ziua Veche
2 afisari

Autorităţile locale din majoritatea judeţelor României au încercat să scape de diminuarea salariilor prin umflarea cheltuielilor de personal în luna iulie, faţă de iunie.

 

 

Primarii, consilierii judeţeni şi prefecţii au găsit soluţia-minune ca să evite reducerea salariilor începând cu iulie, cu toate că nu existau bani la buget.

 Reprezentantii autoritatilor locale au păcălit guvernul majorând cheltuielile cu personalul în luna precedentă, iunie. Aceste costuri din luna iulie sunt cu până la 70% mai mari faţă de cele cheltuite de ei în iunie, a anuntat Ministerul Finanţelor Publice la solicitarea EVZ. În medie, judeţele au cheltuit cu salariaţii sume cu o cincime mai mari.

Judeţul Dolj se află în fruntea clasamentului autorităţilor locale care au avut cele mai mari creşteri de cheltuieli cu personalul în luna iulie comparativ cu iunie: 69,6%. Acesta este urmat de Gorj, unde salariaţii au primit venituri cu 68% mai mari, apoi de Sălaj, cu o creştere de 61,9%.

Cheltuieli de personal cu 50% mai mari în iulie comparativ cu iunie s-au înregistrat în Bacău, cu 47,5% în Ialomiţa şi cu 45,3% în Călăraşi.

În 20 de judeţe ale ţării, cheltuielile analizate au crescut cu cel puţin un sfert. În municipiul Bucureşti, angajaţii au primit în iulie venituri cu aproape 22% mai mari decât în iunie.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult