Acasa BusinessEconomic China, cel mai mare producător de bunuri din lume

China, cel mai mare producător de bunuri din lume

scris de M.A.
5 afisari

China a detronat în 2010 SUA din poziţia de cel mai mare producător de bunuri din lume, arată rezultatele unui studiu publicat de firma de consultanţă IHS Global Insight, transmite AFP.

China, cel mai mare producător de bunuri din lume

foto: climatechangecorp.com

Potrivit IHS Global Insight, anul trecut, China a fost responsabilă pentru 19,8% din producţia mondială de bunuri, faţă de 19,4% în cazul Statele Unite. În plus, valoarea adăugată a producţiei de bunuri a Chinei a atins 1.995 miliarde de dolari în 2010, faţă de 1.952 miliarde de dolari în cazul SUA, transmite Moldpres. „Producţia manufacturieră americană a cunoscut o relansare puternică în 2010, graţie unei creşteri de 12,6% în valoare adăugată, însă creşterea mult mai puternică a Chinei şi aprecierea yuanului în raport cu dolarul au permis Chinei să treacă în faţa SUA„, susţine IHS. Studiul subliniază însă productivitatea net superioară a SUA, cei 11,5 milioane salariaţi din sectorul manufacturier american producând bunuri de o valoare aproape similară cu cea produsă de sectorul manufacturier chinez cu cei 100 milioane de salariaţi.

1 comentariu

victor 17-03-2011 - 15:23

mai M.A. …si de proasta calitate si 87% piratate ,asta ti a scapat ,sau ai ochii oblici…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult