Acasa BusinessEconomic China este pregatita sa foloseasca rezervele valutare pentru a ajuta UE

China este pregatita sa foloseasca rezervele valutare pentru a ajuta UE

scris de M.A.
1 afisari

China este pregătită să-şi folosească rezervele valutare pentru a ajuta Uniunea Europeană (UE), care se confruntă cu o criză a datoriilor suverane, a declarat joi purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al Afacerilor Externe.

„Suntem pregătiţi să ajutăm statele din zona euro să treacă peste criza financiară şi să-şi relanseze economia. Pe viitor, Europa va fi una dintre principalele noastre pieţe pentru investirea rezervelor valutare „, a afirmat purtătorul de cuvânt. Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, se situau la sfârşitul lunii septembrie la 2.648 miliarde de dolari.

Ministrul chinez al Comerţului, Chen Deming, a declarat marţi că este foarte îngrijorat de capacitatea statelor europene de a depăşi criza datoriilor suverane. Anterior, vicepremierul chinez Wang Qishan a afirmat că Beijingul este pregătit să susţină măsurile UE şi ale Fondului Monetar Internaţional pentru a asigura stabilitatea financiară a Europei. Sprijinul Chinei a fost salutat de comisarul european al Afacerilor Economice şi Monetare, Olli Rehn.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult