Acasa BusinessEconomic China vinde 176 de insule nelocuite

China vinde 176 de insule nelocuite

scris de M.A.
368 Afisari

Guvernul chinez a alcătuit o listă de 176 insule nelocuite care să fie vândute unor cumpărători chinezi sau străini, pentru a realiza proiecte industriale sau turistice, a anunţat Biroul maritim din China, citat de AFP.

China vinde 176 de insule (china.org.cn)

China vinde 176 de insule (foto: china.org.cn)

Biroul a precizat pe site-ul său internet că insulele ar putea fi exploatate în diferite scopuri – turism, industrie, pescuit, transporturi sau energii regenerabile, transmite Agerpres. Nu s-a tranşat problema unei eventuale dezvoltări imobiliare, scrie miercuri cotidianul Xin Jingbao, care precizează că insulele respective vor fi concesionate pe 50 de ani. Biroul maritim speră ca proprietarii insulelor să nu le închidă marelui public, ci să le transforme într-un fel de Maldive, ‘insule preferate pentru vacanţe şi petrecerea timpului liber, resursă de care toţi ar putea profita’.

Dacă se înscriu mai mulţi cumpărători pentru o insulă, ea va fi atribuită celui care oferă mai mult. Doritorii vor depune dosare care vor fi analizate de experţi. Este primul grup de insule nelocuite scos la vânzare, informează cotidianul menţionat, care adaugă că Republica Chineză numără aproape 7.000 de insule de peste 500 m2 şi circa 10.000 cu o suprafaţă mai mică de 500 m2. Insulele care fac obiectul disputelor teritoriale între China şi vecinii săi, cum ar fi cele ce fac parte din zone ecologice protejate, nu vor fi scoase la vânzare. În China există un număr mare de miliardari, care ar putea plăti foarte scump dreptul de a avea o insulă.

1 comentariu

geek-a-contra 14-04-2011 - 10:40

bha, m.a., tata, insulili alea sint ori scoase la vinzare ori ofertate ptr concesionare (pe 50 de ani) ca nu-i tot aia. desi dupa capu’ maistrului m.a. ar fi…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS