Acasa BusinessEconomic Cinci firme de top americane la BVB – Află care sunt acestea

Cinci firme de top americane la BVB – Află care sunt acestea

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Începând de miercuri, 18 aprilie, acţiunile Coca-Cola, Bank of America, Intel, Apple şi Visa vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB)

Bursa de valori Bucuresti (foto: focus-energetic.ro)

La deschiderea oficială de miercuri, va particpa inclusiv ambasdorul SUA la Bucureşti, care a fost invitat de casa de brokeraj Tradeville care va asista BVB cu tranzacţiile celor 5 mari care companii americane. Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, la deschiderea care va fi urmată de o conferinţă de presă, vor participa şi reprezentaţi ai companiilor Coca-Cola, Apple, Bank of America, Intel şi Visa, precum şi membrii ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, ai BVB, ai Tradeville şi ai instituţlor pieţei de capital. Evenimentul va avea loc miercuri, 18 aprilie 2012, incepand cu ora 09:45, Sala Millenium, etajul 2, Clădirea IBC Modern, B-dul Carol I, nr. 34-36.

Tradeville va fi market maker pentru acţiunile celor cinci companii americane, astfel că investitorii vor avea mereu contraparte în tranzacţii. Blocul de tranzacţionare este de o acţiune, iar variaţia maximă de preţ este de +/-25% faţă de preţul de referinţă. Potrivit Agerpress, acţiunile celor cinci companii vor fi disponibile la tranzacţionare la BVB în intervalul orar 16:30 – 18:30

Specialiştii de la Tradeville sunt de părere că acţiunile Coca Cola sunt subevaluate, în comparaţie cu media segmentului de sector relevant (Pepsico Inc. şi Dr. Pepper Snapple Group ). Din 1920 şi până în prezent, Coca-Cola a distribuit dividende către acţionarii săi, iar în ultimii cinci ani, ritmul mediu de creştere a dividendului a fost de 7%, în timp ce anul trecut, randamentul brut anualizat a fost de 2,87%.

Performanţele financiare ale Apple fac compania demnă de atenţia investitorilor, potrivit raportului Tradeville, prezentat de Agerpres. Creşterea de 73% a vânzărilor şi de peste 100% a profiturilor (faţă de T4/2010) şi cele 3 milioane de iPad3 vândute în primele 3 zile de la lansarea au propulsat Apple în poziţia de cea mai valoroasă companie din lume.

În ceea ce priveşte Visa, spun reprezentanţii Tradeville, acţiunile prezintă un potenţial de creştere important prin prisma migrării către moneda electonică. Marja netă de profit înregistrată de Visa este de 43%. Acţiunile Bank of America Corp au o volatilitate mare a preţului, ceea ce poate stârni interesul celor cu apetit de risc foarte ridicat. În vreme ce Intel are o marjă netă a profitului de 23,97%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult