Acasa BusinessEconomic Cine e noul CEO de la Yahoo

Cine e noul CEO de la Yahoo

scris de A.H.
6 afisari

Yahoo l-a desemnat, începând cu data de 9 ianuarie, în funcţia de director general pe fostul preşedinte al PayPal, Scott Thompson.

Cine e noul CEO de la Yahoo

Yahoo nu mai are un director general permanent de la începutul lunii septembrie 2011, când Carol Bartz a fost concediată pentru eşecul de a relansa compania în cei doi ani şi jumătate în care a ocupat funcţia de CEO. ‘Scott aduce Yahoo o dovadă a construirii unei fundaţii solide pe active şi resurse existente pentru a relansa inovaţia şi creşterea, adică exact formula de care avem nevoie la Yahoo‘, a declarat preşedintele Yahoo, Roy Bostock. Scott Thompson a fost preşedinte al PayPal, divizia de plăţi online a eBay, încă de la începutul lui 2008. În trimestrul al treilea al anului trecut PayPal a procesat plăţi în valoare de 29 miliarde de dolari.
Analiştii sunt de părere că una din primele sarcini ale noului CEO de la Yahoo ar urma să fie supervizarea vânzării activelor din Asia. ‘Vânzarea activelor asiatice va fi primul lucru care se va întâmpla. Tot ceea ce se va întâmpla ulterior depinde de modul în care vor utiliza banii obţinuţi în urma acestei vânzări’, a declarat Jordan Rohan, analist la Stifel Nicolaus, potrivit Agerpres.
Gigantul Yahoo, care oferă servicii variate incluzând mail, căutare şi photo-sharing, a fost unul din pionierii Internetului care în anii 1990 a înregistrat o creştere rapidă pentru ca ulterior să se confrunte cu o concurenţă acerbă din partea noilor rivali. În 2008, Yahoo a respins o ofertă nesolicitată de preluare, în valoare de aproximativ 44 miliarde de dolari, lansată de Microsoft pentru ca ulterior criza globală să-i reducă valoarea de piaţă până la aproximativ 20 de miliarde de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult