Acasa BusinessEconomic Cine este cel mai bogat candidat PDL-ist la alegerile locale

Cine este cel mai bogat candidat PDL-ist la alegerile locale

scris de Doru Dragomir
9 afisari

Partidul Democrat Liberal (PDL) si-a stabilit candidatii pentru alegerile locale in mai toate orasele tarii. Ce-i drept, mai sunt bastioane unde nu au fost prezentate inca persoanele care vor candida pentru fotoliul de primar sau la sefiile consiliilor judetene.

Totusi, in cele mai multe parti ale tarii, se cunosc deja candidatii, fie ca au fost prezentati oficial, fie ca au fost anuntati „pe surse”. Iar Econtext ia la puricat acesti candidati, din perspectiva aspectelor finaciare. Concret, va vom arata cat de bogati sunt acesti candidati. Si ne vom axa pe proprietatile imobiliare, locuinte si terenuri.

Vom arata cate locuinte si ce suprafete de terenuri au candidatii PDL la fotoliile de primar in orasele resedinta de judet. Ne vom referi strict la candidatii pentru postul de primar. Datele provin din declaratiile acestora de avere.

Mai mult, vom compara aceste proprietati cu cele ale candidatilor USL la alegerile locale, pentru a vedea cine sunt cei mai bogati. Revenind la candidatii democrat – liberali la alegerile locale, sa spunem ca ei sunt mai saraci decat candidatii USL la aceste alegeri. Sau, mai corect spus, PDL-istii sunt mai putin bogati decat USL-istii.

In total, sunt 42 de candidati (41 de judete plus Bucuresti). L-am inclus si pe Ion Tabugan, candidat UNPR la primaria Resita (Caras-Severin). Aici, PDL nu are un candidat, iar mai multi lideri PDL au declarat ca-l vor sustine pe Tabugan.

Din cei 42, doar 30 si-au facut publice averile, ceilati fie nu si-au publicat declaratiile de avere, nerespectand legea, fie nu au activat pana acum in sistemul bugetar, nefiind obligati astfel sa prezinte astfel de declaratii. Din cei 30 de candidati, doar unul singur nu are nimic, nici locuinte, nici terenuri. Este vorba despre Marius Necula, candidat pentru Primaria Galati. In total, candidatii PDL la functia de primar al oraselor resedinta de judet detin 53 de locuinte.

Ceea ce ar insemna o medie de aproape 1,8 locuinte pe cap de candidat. Sub media celor de laUSL. Destul de aproape, dar tot sub USL-isti. In privinta terenurilor, candidatii PDL au in total 228.363 metri patrati (22,83 hectare). De unde rezulta o medie o de 7.612 metri patrati de candidat. Sub 1 hectar. Si cu mult sub averea celor de la USL.

Cel mai bogat candidat PDL la postul de primar este Silviu Prigoana. In locuinte! El se detaseaza puternic, cu 12 locuinte, fiind urmat de Ioan Abrudan, candidatul pentru primaria Zalau. La terenuri, topul este condus tot de Prigoana. Dar iata cate locuinte si ce supafete de terenuri au candidatii PDL la alegerile locale din iunie:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult