Acasa BusinessEconomic Cine o să preia conducerea ANAF, după ce instituția va trece la PSD

Cine o să preia conducerea ANAF, după ce instituția va trece la PSD

scris de Misu Andrei
124 Afisari

Secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor Mihai Diaconu ar urma să preia conducerea ANAF, ca parte a rotativei guvernamentale, postul de președinte al ANAF ar trebui să revină în perioada următoare PSD, potrivit informațiilor Profit.ro.

Potrivit informațiilor Profit.ro, au fost luate în calcul pentru conducerea Fiscului și numele Ionuț Mișa, șeful Direcției ANAF pentru mari contribuabili și fost ministru al Finanțelor, dar și Nicoleta Cârciumaru, numită recent vicepreședinte ANAF cu scopul îmbunătățirii colectării de venituri la bugetul statului.

Născut în 1984, Mihai Diaconu a ajuns la vârsta de 30 de ani consilier în Ministerul Finanțelor, ocupând ulterior mai multe posturi, dintre care cele mai importante sunt cele de secretar general și secretar de stat.

În toți acești ani, a lucrat cu miniștri precum Darius Vâlcov, Viorel Ștefan, Ionuț Mișa, Eugen Teodorovici și Alexandru Nazare.

Actualul post, de secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Diaconu îl ocupă de la începutul anului trecut, în mandatul actualului ministru, Adrian Câciu.

Cât privește declarația sa de avere datată 22 martie 2022 (ultima care poate fi accesată), acesta arată că în anul precedent Diaconu a încasat 135.505 lei din salarii, 37.706 lei de la Ministerul Finanțelor, 64.283 lei de la Curtea de Conturi și 33.516 – indemnizație de la Telecomunicații CFR SA.

Veniturile soției sale de la Spitalul Universitar Militar Carol Davila au fost de 69.397 lei.

Mihai Diaconu mai deține un apartament de 78 mp în localitatea Fundeni, Ilfov, o mașină Audi Q3 fabricat în 2017 și un Ford Fiesta fabricat în 2007, dar și un teren agricol în suprafață de 8,51 hectare, cumpărat în anul 2004, în localitatea Brastavatu din județul Olt.

În anul 2011, Mihai Diaconu a contractat și un împrumut de 54.500 de euro de la OTP Bank, cu scadență în anul 2035, potrivit declarației sale de avere.

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor preferă să investească în titluri de stat, declarând în primăvara anului trecut că deține 103.000 de hârtii de valoare (titluri de stat, certificate, obligaţiuni) emise de Ministerul Finanțelor, valoarea acestora fiind de 103.000 lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS