Acasa BusinessEconomic Cine s-a îmbogăţit cu 8,5 miliarde de dolari de pe urma ratingului SUA?

Cine s-a îmbogăţit cu 8,5 miliarde de dolari de pe urma ratingului SUA?

scris de Matei Iliescu
263 Afisari

Un personaj necunoscut a pariat, în iulie, 850 de milioane de dolari, cu o cotă de câştig de 10/1, că SUA îşi va pierde ratingul perfect de ţară.

soros_george_pariu

George Soros

Întrebarea este dacă perosoana respectivă a avut un pont din interior, înainte de a face pariul.Au existat zvonuri că norocosul parior ar fi vorba miliardarul George Soros, care în 1992, a câştigat un miliard de dolari speculând că guvernul britanic va devaloriza lira sterlină, scrie Daily Mail..

Pariul a fost făcut pe 21 iulie. Săptămâna trecută, pe 5 august, ratingul de ţară al SUA a fost retrogradat de la AAA la AA+.

Ideea că George Soros ar fi profitat de pe urma crizei Americii nu are legătură doar cu flerul său care l-a îmbogăţit în 1992.

Miliardarul este un apropiat al administraţiei Obama încă din 2008, iar de curând a renunţat să mai administreze banii investitorilor străini, ceea ce denotă neîncrederea.

Daily Mail scrie, totuşi, că pariul ar fi putut fi făcut de alt investitor, cu „resurse similare”.În plus, gurile rele se întreabă dacă nu cumva Obama sau secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, aveau informaţii că ratingul urma să fie retrogradat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS