Acasa BusinessEconomic Cine va primi ajutoare de încălzire la iarnă

Cine va primi ajutoare de încălzire la iarnă

scris de P.C.R.
3 afisari

Persoanele considerate vulnerabile, care au venituri de până la 786 de lei de persoană, nu vor plăti mai mult în această iarnă pentru încălzire, a anunţat ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

Sebastian_Lazaroiu (TVR)

Sebastian Lazaroiu

Lăzăroiu a precizat că anul acesta, prin majorarea intervalului de ajutor acordat şi celor cu venituri între 615 şi 786 de lei din această iarnă, şi din acordarea acestui ajutor doar pesoanelor care au nevoie, economia la buget va fi de 500 milioane de lei.

Începând cu această iarnă, vor beneficia de un ajutor de 2.000 de lei doar cei care au cu adevărat nevoie de acest sprijin’, a subliniat ministrul Muncii.

Dacă în 2010 persoanele cu venituri lunare între 100 şi 615 lei beneficiau de un ajutor de 100 la sută din valoarea facturii de încălzire, din iarna acestui an grila de subvenţie va conţine o nouă categorie, cei cu venituri de la 615 la 786 de lei, care va acoperi până la cinci la sută din factura la întreţinere.

Anul trecut, sumele cheltuite au fost de 700 milioane de lei de la bugetul de stat, 350 milioane de lei de la bugetele locale, la care se adaugă 120 milioane de lei – ajutoarele de încălzire acordate de la bugetul Ministerului Muncii.

1 comentariu

Parpangh(El) ... SI BESTia nu Lazaret 29-08-2011 - 13:09

Va fi incalzit la foc potrivit…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult