Circul continuă cu Dan Diaconescu la bancă şi sacii de bani | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic Circul continuă cu Dan Diaconescu la bancă şi sacii de bani

Circul continuă cu Dan Diaconescu la bancă şi sacii de bani

scris de M.A.
24 afisari

Circul continuă cu Dan Diaconecu la bancă şi sacii de bani, pentru salariile de la Oltchim, cu “negocierile” la Ministerul Economiei şi şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

Circul continuă cu Dan Diaconescu la bancă şi sacii de bani

Circul continuă cu Dan Diaconescu la bancă şi sacii de bani

Dan Diaconescu a declarat, luni, că termenul pentru găsirea unei soluţii legale de către autorităţi în privinţa acordării salariilor angajaţilor Oltchim a expirat şi că aşteaptă o decizie în scris a Ministerului Economiei în acest sens. ‘Termenul pe care l-am acordat pentru găsirea unei soluţii juridice pentru plata salariilor a expirat, noi am acordat un termen de 48 de ore, sigur, şi guvernanţii ne-au acordat un termen de zece zile. Mergem la bancă. Scoatem banii din bancă şi aşteptăm decizia în scris a ministerului, cum putem să dăm, legal, banii salariaţilor’, a afirmat Dan Diaconescu, care a participat, luni, la negocierile contractului de vânzare cumpărare a acţiunilor Oltchim.

Acesta a adăugat că, după ce va merge la bancă, va dovedi că deţine banii necesari pentru salariile restante ale angajaţilor Oltchim. ‘Ni s-a cerut să arătăm banii, vom arăta banii de salarii până una alta’, a spus Diaconescu, transmite Agerpres. El a afirmat totuşi că a avut loc „o schimbare de situaţie” şi că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, şi-a cerut scuze în numele Guvernului pentru acuzaţii aduse lui Diaconescu.

„Avem o răsturnare de situaţie. În ultima oră şi jumătate am fost în biroul domnului Chiţoiu, care ne-a primit cu maximă amabilitate. Noi am cerut această întâlnire, negocierile intraseră într-un oarecare impas”, a afirmat Diaconescu.

Diaconescu a spus că Daniel Chiţoiu i-a prezentat scuze în numele Guvernului pentru faptul că săptămîna trecută din partea Executivului au fost lansate o serie de acuzaţii. „Domnul Chiţoiu a prezentat scuze din partea sa, a Guvernului şi a premierul Ponta pentru toate acuzaţiile care mi-au fost lansate în ultimele săptămâni”, a afirmat Diaconescu.

Dan Diaconescu nu a fost obligat să ofere plata pentru acţiunile Oltchim la semnarea contractului de vânzare – cumpărare, dar odată făcută oferta şi menţinută, nu mai poate fi modificată, a declarat, luni şeful OPSPI, Remus Vulpescu. ‘Zece zile este termenul maxim al negocierilor pentru privatizare prevăzut în HG 577/2002, plus dreptul instituţiei publice implicate, MECMA, de a stabili o dată limită conform caietului de sarcini, anunţată şi public. De asemenea, sunt declaraţiile publice făcute permanent de ambele părţi ce urmăresc respectarea acestui termen. Nimeni nu a fost obligat să ofere plata la semnare, dar odată făcută oferta şi menţinută până vineri, 28 septembrie, respectiv, ea nu mai poate fi modificată’, a explicat Remus Vulpescu.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Bruxelles, că luni expiră termenul până la care Dan Diaconescu trebuie să depună banii pentru privatizarea Oltchim, iar dacă nu va depune cei 45 de milioane de euro, se consideră practic că nu se va putea încheia contractul cu acesta. Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD şi patronul OTV, a fost declarat, în 21 septembrie, adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care a oferit 203 milioane lei., a explicat Remus Vulpescu.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat luni că nu face parte din „telenovela Dan Diaconescu„, glumind că, dacă acesta ar fi avut de transportat saci cu euro la Oltchim, ar fi solicitat de la MAI maşini pentru un astfel de transport, transmite Mediafax. Întrebat dacă Diaconescu a solicitat serviciile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) pentru luni, ministrul a spus că el nu face parte din „telenovela Dan Diaconescu„, care, „probabil, astăzi (luni – n.r.) o să se încheie”.

„Ca să fac o glumă (…) dacă avea de transportat saci cu euro astăzi, solicita maşini care pot să execute un astfel de transport”, a spus Duşa. Ministrul a mai spus că va face comentarii despre Oltchim după încheierea acestui „episod”. „Când o să se termine acest episod, probabil o să fac şi eu comentarii, dar care să vizeze strategia Oltchim, nu ce face Dan Diaconescu„, a spus Duşa.

Cu toate acestea, Dan Diaconescu s-a dus la o bancă, însoţit de angajaţii unei firme de pază, precizând că vrea să scoată cu sacii banii pentru salariile de la Olchim.

5 comentarii

XYZ 01-10-2012 - 19:25

Pai DNA poate cere BNR-ului sa puna pe imprimanta toate tranzactiile financiare din ultimii ani.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=F7pYHN9iC9I&feature=endscreen

digital 01-10-2012 - 20:39

dna-ul pixului verifică referendumul po=pula-ției!
că po-pulația a devenit cam infractoare în ultima vreme!
iar morar e îngrijorat în grija-nia ma-mei lui că po-pulația s-a infracționalizat atît de mult!

Pribeagul 01-10-2012 - 19:42

Senzational! Un nebun, scos dintr-un toberon de catre Tolea si Magda Ciumac, umbla lelea prin capitala cu niste saci cu bani, isterizind TVurile.

Bucurestenii roaga autoritatile sa faca un gest umanitar, sa-l imobilizeze si sa-i acorde primul ajutor. 🙂 🙁

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-10-2012 - 20:01

Ministerul de Finante mai FUNCTIONEAZA ? Dom. Dan-Dan-acka este in insolventa ! Dar are BANII ! La PURTATOR ! Daca un OM de RAND nu i-si plateste DATORIILE la STAT este EXECUTAT cu PENALITATI calculate la zi /luna ! Pt. acest circar jalnic care face jocul basescului , NU se SESIZEAZA din OFICIU …autoritatile !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult