Acasa BusinessEconomic Cîțu: România nu rămâne fără bani anul acesta. Din contra…

Cîțu: România nu rămâne fără bani anul acesta. Din contra…

scris de Misu Andrei
74 afisari

Florin Cîțu a vorbit la Digi24 despre strategia Guvernului de a lua împrumuturi pe termen lung, de până la 30 de ani. Ministrul Finanțelor spune că acest lucru arată că investitorii au încredere în Guvernul României, iar un alt lucru bun este că „dă o stabilitate a curbei randamentului”. Cîțu mai spune că în acest an România nu va rămâne fără bani, dimpotrivă, „va rămâne un buffer considerabil pentru guvernul următor să finanțeze dezvoltarea viitoare”.

„Este managementul datoriei publice. Încercăm să avem o curbă a randamentelor cât mai pe termen lung și acest lucru fac toate țările. Un împrumut pe termen lung la arată în primul rând că investitorii străini au încredere în acest Guvern. Să împrumuți un Guvern pe 30 de ani arată încredere. În perioadă de criză și dau exemplul 2008-2009 Guvernul României atunci nu se putea împrumuta decât pe 14 zile. Nu ne dădea nimeni mai mulți bani de 14 zile. De aceea a fost nevoie de FMI”, a spus Cîțu la Digi24.

„Noi, astăzi, o țară în curs de dezvoltare, ne împrumutăm pe 30 de ani la dobânzi în scădere și finanțăm un deficit pentru care în 2008-2009 FMI a cerut să vină în țară. Noi nu facem așa, și este o premieră pentru guvernarea României și pentru multe țări din lume. Să reușești să finanțezi un deficit atât de mare fără ajutor de la instituțiile internaționale cum ar fi FMI sau Comisia Europeană”, a adăugat ministrul Finanțelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult