Acasa BusinessEconomic CM de fotbal 2014 a dus economia Brazilia ȋn recesiune

CM de fotbal 2014 a dus economia Brazilia ȋn recesiune

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Brazilia se aștepta la o creșere economicǎ de pe urma organizǎrii Campionatului Mondial de fotbal din 2014, ȋnsǎ economia țǎrii sud-americane se aflǎ ȋn pragul recesiunii.

CM de fotbal 2014 a dus economia Brazilia ȋn recesiune (foto:theindependent.org)

CM de fotbal 2014 a dus economia Brazilia ȋn recesiune (foto:theindependent.org)

A doua mare economie emergentă la nivel mondial, cea a Brazilia a intrat în recesiune în condiţiile în care găzduirea Campionatului Mondial de fotbal a sufocat activitatea economică deoarece multe dintre oraşele gazdă au declarat zile libere în timpul meciurilor pentru a preveni problemele logistice şi pe cele de trafic. Desigur, CM de fotbal a fost doar cireașa de pe tort avȃnd ȋn vedere cǎ investiţiile în cea mai mare economie din America de Sud au scăzut dramatic în prima jumătate a anului, iar multe dintre fabricile braziliene şi-au închis activitatea în timpul turneului mondial, potrivit Reuters.

Acest colaps economic al Braziliei se produce  ȋn apropierea alegerilor, fiind un aliat puternic pentru oponenții președintelui Dilma Rousseff în cursa electorală. Conform mediafax, analiștii politici sunt de pǎrere cǎ ȋn cazul ȋn care actualul președinte brazilian ar ajunge ȋn turul al II-lea, cel mai probabil cu Marina Silva, candidatul Partidului Socialist, atunci Roussef va pierede alegerile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult