Acasa BusinessEconomic CNP: Oltenia va fi regiunea cu cea mai creștere economică din 2013

CNP: Oltenia va fi regiunea cu cea mai creștere economică din 2013

scris de C.S.
4 afisari

Comisia Națională de Prognoză (CNP) a publicat raportul periodic al indicatorilor economico-sociali în profil teritorial. Prognoza de toamnă indică regiunea Sud-Vest Oltenia drept zona care va înregistra cea mai mare creștere economică regională din acest an.

Comisia Națională de Prognoză a anunțat zonele cu cele mai mari creșteri economice din 2013.

Astfel, potrivit estimărilor CNP, PIB-ul regiunii Sud-Vest Oltenia se va aprecia cu 5% în 2013, în timp ce favorita anterioară, zona Sud-Muntenia va raporta un avans mai mic, de numai 3,5%. Foarte aproape se vor situa și regiunile Centru, Vest și Nord-Vest, cu creșteri anticipate de 3,3%, 2,4%, respectiv 2,3%. La polul opus se vor afla zonele Nord-Est (1,6%), Sud-Est (1%) și București-Ilfov (doar 0,9%), în scădere față de prognoza din primăvară.

Pentru 2014, sunt anticipate creșteri de 2,6% pentru regiunea Sud-Est și de 2,5% pentru Nord-Vest și Sud-Vest Oltenia. Capitala și Ilfov-ul vor reveni și ele pe o poziție fruntașă, CNP anunțând un plus teoretic de 2,5%.

Avansul estimat de CNP pentru PIB-ul de la nivelul întregii țări este de 2,2% pentru 2013 și 2014. În 2015, România ar putea raporta, însă, un PIB mai mare cu 2,5%, iar în 2016 și 2017, creșterile ar putea fi chiar mai spectaculose, previziunile CNP anunțând majorări de 3, respectiv 3,3%.

2 comentarii

vio 12-12-2013 - 12:56

JAF LA CFR CALATORI ?
CONSILIUL DE ADMINISTRATIE, CONDUS DE DOAMNA GATEJ ALEXANDRA , CA DE OBICEI, SE FACE CA NU STIE NIMIC…
PENTRU DNA SI DIICOT .
CE SE INTAMPLA LA CFR CALATORI VIS A VIS DE ACHIZITIILE PRIN NEGOCIERE CU SI FARA PUBLICARE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO “CONTRAFACUTE” DE MANAGERUL, DOROBANTU VALENTIN SI PUPILA ACESTUIA DIRECTOAREA DE ACHIZITII , NU MAI SUNT NICI PENTRU CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR, NICI PENTRU CEL AL PRIMULUI MINISTRU SI NICI PENTRU CURTEA DE CONTURI.

UnUL 12-12-2013 - 17:48

„Cea mai creștere”? Interesant.
Oricum, la cât sunt de primitivi și de înapoiați, și o jumătate de pas înainte e pentru ei o creștere enormă. Totul e relativ.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult