Acasa BusinessEconomic Comisia Europeană a demarat procedura de dezechilibru macroeconomic pentru România

Comisia Europeană a demarat procedura de dezechilibru macroeconomic pentru România

scris de C.S.
18 afisari

Comisia Europeană (CE) a decis să demareze procedura de dezechilibru macroeconomic pentru România și Portugalia, două din cele 16 țări identificate în luna noiembrie 2014 că înregistrează dezechilibre economice, a anunțat, miercuri, comisia europeana dezechilibre economice romaniaComisia Europeană, într-un comunicat de presă.
Pierre Moscovici, comisarul european esponsabil pentru afaceri economice si monetare, impozitare si vami a explicat deciziile luate de Comisia Europeana miercuri, 25 februarie, intre care includerea Romaniei in procedura de dezechilibru macroeconomic unul din motive fiind decizia de a renunta in acest an la programul de asistenta financiara externa. Romania este inclusa in categoria „dezechilibre macroeconomice care necesita monitorizare si actiuni la nivel de politici”.
România se confruntă cu dezechilibre macroeconomice, ce necesită monitorizare și o serie de măsuri de politică în domeniu.
În cadrul celor 3 programe succesive UE-FMI, dezechilibrele interne și externe au fost reduse în mod semnificativ. Cu toate acestea, riscurile legate de situația negativă relativ importantă a investițiilor străine nete și o capacitate de export slabă pe termen mediu necesită atenție. Deși stabilitatea sectorului financiar a fost menținută până în prezent, vulnerabilitatea internă și externă a sectorului bancar există în continuare.

Pachetul de decizii urmează să fie discutat de către Consiliul de afaceri economice și financiare (ECOFIN) în luna martie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult