Acasa BusinessEconomic Comisionul de rambursare anticipata a creditului ar putea fi eliminat

Comisionul de rambursare anticipata a creditului ar putea fi eliminat

scris de Ziua Veche
7 afisari

Guvernul sprijina o propunere legislativa pentru eliminarea comisioanelor bancare de rambursare anticipata a creditelor, a declarat, joi, premierul Emil Boc, la prezentarea Raportului de activitate al Consiliului Concurentei. Proiectul este initiat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Consiliul Concurentei.


„Actul normativ este fundamentat pe  o initiativa europeana, dar similar cu alte state membre ale Uniunii Europene, autoritatile romane o adapteaza specificului economiei nationale. De aceea, ne propunem sa adoptam aceasta propunere care vizeaza eliminarea comisionului de rambursare a creditelor bancare, extinzand eliminarea comisionului de rambursare anticipata atat asupra creditelor cu garantie imobiliara, cat si a celor fara acest tip de garantie„, a afirmat Emil Boc, citat de Agerpres. 

El a sustinut ca acest proiect, destinat cresterii concurentei in sistemul bancar, „va avea efect asupra tuturor romanilor care au credite bancare si care astfel vor ajunge sa beneficieze de dobanzi mai reduse si nu vor mai fi captivi unui credit de 20 de ani”.

0 comentariu

Rasputin 14-10-2010 - 09:57

…cu cîţi-va bani care-i scofala?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult