Acasa BusinessEconomic Companiile de stat vor varsa 90% din profit la Buget

Companiile de stat vor varsa 90% din profit la Buget

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Companiile cu capital majoritar sau integral de stat vor vira 90% din profitul anual la Bugetul de Stat a decis miercuri Guvernul, anuntul fiind facut de primul ministru Emil Boc.

El a explicat ca reglementarile anterioare prevedeau ca aceste companii sa vireze doar 50% din profit la Bugetul de Stat. Seful Executivului a precizat ca si in cadrul acestor companii se vor aplica reducerile cu 20% la cheltuielile cu bunuri si servicii, altele decat cele referitoare la procesul de productie. Aceste companii sunt si ele supuse interdictiei de achizitionare de autoturisme, mobilier si alte bunuri, a mai stabilit Cabinetul Boc. De asemenea, Guvernul a mai decis sa acorde ajutoare de stat firmelor care creeaza minimum 100 de locuri de munca si investesc cel putin 10.000 de euro. Pana acum firmele beneficiau de ajutorul de stat pentru crearea a minimum 300 de locuri de munca si investirea acel putin 30.000 de euro. Premierul amentionat ca firmele beneficiare au la dispozitie un fond de la stat de 200 de milioane de euro, estimandu-se ca astfel se vor putea crea aproximativ 5.000 de noi locuri de munca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult