Acasa BusinessEconomic Complexul de la Kaesong va fi redeschis pe 16 septembrie

Complexul de la Kaesong va fi redeschis pe 16 septembrie

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au decis miercuri. 11 septembrie, să redeschidă lunea viitoare complexul industrial intercoreean de la Kaesong, închis din aprilie.

Complexul de la Kaesong va fi redeschis pe 16 septembrie

După negocieri maraton ce au durat toată noaptea, cele două părţi au ales 16 septembrie ca dată de redeschidere a sitului, a anunţat ministrul sud-coreean al unificării. Întreprinderile sud-coreene instalate la Kaesong, la 10 km de frontiera dintre cei doi vecini, pe partea nord-coreeană, vor putea relua activitatea imediat.  La sfârşitul unei reuniuni la mijlocul lunii august, cele două părţi au decis să redeschidă acest sit, unde sunt instalate 123 de companii sud-coreene şi care aduce devize străine preţioase Coreii de Nord. Dar nicio dată nu a fost stabilită pentru reluarea activităţilor.

Zona de activităţi de la Kaesong, creată în 2004, a fost închisă în mod unilateral de Phenian în aprilie, după săptămâni de tensiuni foarte puternice în peninsulă provocate de un al treilea test nuclear nord-coreean şi o nouă salvă de sancţiuni internaţionale împotriva regimului comunist. Conform Agerpres, zona de activităţi Kaesong este crucială pentru economia nord-coreeană, deoarece este o sursă de valută străină. Înainte de închiderea ei, 53.000 de salariaţi nord-coreeni lucrau acolo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult