Acasa BusinessEconomic Consiliera lui Boc: Incultura economică este devastatoare

Consiliera lui Boc: Incultura economică este devastatoare

scris de C.F.V.
3 afisari

Consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a prezentat, vineri, la Târgu Mureş, programul de măsuri pentru relansarea activităţii economice, arătând că incultura economică este devastatoare, iar din acest motiv angajatorii nu cunosc o serie de ajutoare pe care statul le poate oferi.

andreea_paul_vass„Am fost adeseori acuzaţi că nu avem o viziune economică. Din contră. Guvernul a pornit la drum pentru a sprijini investiţiile private (…). La măsuri pentru sprijinirea ocupării, din acest punct de vedere, se acordă subvenţii în prezent pentru firmele care angajează şomeri, tineri absolvenţi sau persoane vulnerabile”, a arătat Vass, citată de Agerpres.

Ea a spus că subvenţiile pe care le acordă Guvernul pentru firmele care angajează şomeri, şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care îşi cresc singuri copiii, se ridică la 500 de lei pe lună, pe persoană, timp de un an.

„Tot pe perioada acelui an angajatorii sunt scutiţi la plata contribuţiilor la şomaj. Dacă angajatorul beneficiază de subvenţii, el are obligaţia să ţină persoana angajată timp de 2 ani. Subvenţii acordate angajatorilor care încadrează în muncă şomeri care mai au 3 ani până la pensionare. Angajatorii beneficiază lunar, timp de maximum 3 ani, de o subvenţie egală cu 500 de lei”, a arătat consilierul.

În programul de măsuri pentru relansarea activităţii economice se mai arată că firmele care încadrează în muncă tineri absolvenţi, subvenţia se acordă timp de 12 luni, iar aceasta este diferenţiată în funcţie de nivelul studiilor, în favoarea celor care au studii superioare: 750 de lei, dacă are studii universitare terminate, 600 de lei pentru nivelul de pregătire liceu şi post-liceal şi 500 de lei pentru nivelul de pregătire primar şi gimnazial.

„Se vorbeşte despre pensionari ca fiind o clasă socială cu probleme (…). Tinerii de fapt sunt o clasă socială cu probleme, nu au acces la resurse, şomajul este de 20% în rândul lor, unul din cinci tineri nu îşi găseşte un loc de muncă, în timp ce media naţională este sub 5%’,” a subliniat Andreea Paul Vass.

5 comentarii

urbos 10-06-2011 - 20:45

Pai sa puna mana pe carte scarba asta, impreuna cu Piticul Schizofrenic, in frunte cu Betivul Blestemat, in loc sa distruga tara, muri-le-ar copiii in chinuri.

coco 10-06-2011 - 21:38

cat tupeu la aceasta tagma de jefuitori de neam si tara..aceasta vipera cu corn ,scuipa doar venin din sufetul ei otravit , dar ,capul ei va fi strivit curand…veti vedea!

Varu Sandel 10-06-2011 - 22:37

Intamplarea a facut sa ascult mai multi manageri de firme de constructii care povesteau ca evita sa se complice cu stimulentele pentru angajarea somerilor. Stiau de existenta stimulentelor, insa spuneau ca e prea multa birocratie, iar banii se dau greu. Prefera sa angajeze si sa nu-si bata capul cu prostiile doamnei Vass. Apropo, asta e nume romanesc? De unde a aparut fiinta asta?

elute 11-06-2011 - 12:25

Auzi vere sandel, e unguresc, si asta inseamna multe pe care tu nu le ai

Viorica Ianc 11-06-2011 - 18:46

As crede daca doamna nu si-ar fi vopsit parul ! Cred ca a trecut moda ca frumoasele brunete sa se vopseasca blond.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult