Acasa BusinessEconomic Consiliul Fiscal: Creşterea salariilor, după alegeri

Consiliul Fiscal: Creşterea salariilor, după alegeri

scris de Marius Bâtcă
26 afisari

Discuţiile legate de majorarea salariilor, puse pe tapet de Traian Băsescu, au făcut valuri şi la Consiliul Fiscal. În acest sens, preşedintele Consiliului, Ionuţ Dumitru, a anunţat că legea responsabilităţii fiscale nu permite o creştere de salarii înainte de alegeri.

basescu salariiLegea responsabilităţii fiscale nu permite majorări de salarii în 2012, în contextul în care în acest an vor avea loc şi alegeri este de părere Ionuţ Dumitru.

„Din punctul de vedere al Consiliului Fiscal asupra acestei decizii anunţate de creştere a salariilor, dacă ea se va materializa, vreau să subliniez că Legea responsabilităţii fiscale prevede câteva lucruri destul de clare în materie de cheltuieli cu personalul, în special în sectorul bugetar”, a declarat Dumitru. El a explicat că legea are două prevederi importante. Prima se referă la faptul că nu se pot emite acte normative privind majorarea salariilor sau a pensiilor, cu şase luni înainte de alegeri, iar a doua prevede că, în timpul anului, în timpul execuţiei bugetare, nu poate fi depăşi plafonul cu cheltuieli de personal prevăzut în buget. “Dacă această creştere de salarii se va materializa, nu trebuie să încalce dispoziţia legată de perioada de şase luni înainte de alegeri şi să nu se depăşească plafonul de cheltuieli cu personalul”, a spus pentru Agerpres, şeful Consiliului.

Pe de altă parte, acesta a apreciat ca fiind „un deziderat foarte optimist” intrarea României în zona euro, în 2015.

Preşedintele Traian Băsescu a menţionat miercuri în discursul din Parlament că trebuie gândite şi găsite soluţii pentru ca, undeva în jurul datei de 1 iunie, să fie reîntregite salariile bugetarilor.Salariile bugetare au fost reduse cu 25% la mijlocul anului 2010, ca parte a măsurilor de austeritate pentru echilibrarea bugetului, iar la începutul anului 2011 au fost majorate cu 15%.

1 comentariu

digital 07-03-2012 - 22:27

marș mă la kk-t cu Legea responsabilităţii p**ii….
dacă kiombăul șef vrea,vrea ,iar tu să ți-o su-gi,ce n-ai priceput,idioten?!
el a tăiat,el dă!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult