Acasa BusinessEconomic Constanța: Vȃntul puternic ȋnchide porturile navale și fluviale

Constanța: Vȃntul puternic ȋnchide porturile navale și fluviale

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Toate porturile navale şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise, ȋn dimineața de marți, 1 octombrie, din cauza vântului puternic, iar o navă de croazieră cu aproximativ 500 de pasageri la bord a fost redirecţionată, din cauza furtunii, în portul bulgăresc Nessebar.

Constanța: Vȃntul puternic ȋnchide porturile navale și fluviale

Autoritǎțiile portuare au anunțat pentru mediafax, cǎ operaţiunile au fost sistate în porturi deoarece vântul suflă cu 60 – 70 de kilometri la ţărm, iar în larg poate depăşi 80 de kilometri la oră, primul închis fiind Portul Midia. Activitatea a fost apoi oprită în porturile Mangalia şi Constanţa Sud – fluvial, iar ultimul port închis a fost Constanţa Nord. Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud – fluvial. În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

O navă de croazieră care are la bord aproximativ 500 de persoane şi care avea prevăzută o escală în Portul Constanţa nu a mai intrat în port, din cauza furtunii, mergând la Nessebar, în Bulgaria. Potrivit reprezentanţilor Căpităniei Zonale Constanţa, nava de croazieră Silver Spirit – pavilion Bahamas, cu aproximativ 500 de persoane la bord, venea dinspre portul ucrainean Odessa şi avea programată o escală de 12 ore în Portul Constanţa. Deşi operaţiunile portuare erau sistate încă din cursul nopţii de luni spre marţi, nava de croazieră primise acceptul de a intra în Portul Constanţa. „Noi îi dădusem permisiunea de a intra în port, dar comandantul vasului a considerat probabil că manevrele de intrare ar fi periculoase pentru integritatea navei şi pasagerilor, aşa că a anulat escala de la Constanţa şi s-a îndreptat către Nessebar, în Bulgaria”, a precizat directorul Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult