Acasa BusinessEconomic Constantin Niţă: Nu ne gândim să divizăm Hidroelectrica

Constantin Niţă: Nu ne gândim să divizăm Hidroelectrica

scris de S. P.
2 afisari

Hidroelectrica nu va fi divizată, însă activele ineficiente ar trebui separate de companie, a declarat, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Niţă: Nu ne gândim să divizăm Hidroelectrica

Niţă: Nu ne gândim să divizăm Hidroelectrica

„Nu ne gândim la un proces de divizare a Hidroelectrica, dar nu exclud că ar fi foarte bine dacă am face-o mai ales în zona investiţiilor ineficiente. Au fost făcute investiţii foarte mari care acum nu produc un euro. Aici e o problemă, va trebui să vedem ce facem cu aceste investiţii foarte mari’, a spus Niţă, citat de gerpres..

El a dat drept exemplu investiţia de la Paşcani, unde s-a realizat o lucrare de 100 de milioane de euro într-o amenajare hidroenergetică, unde centrala are doar 9 MW şi nici măcar nu este gata.

„Aceste investiţii nu sunt pentru producţia de energie, ci pentru irigaţii şi altfel de lucrări care nu intră în activitatea Hidroelectrica. Părerea mea este că aceste active trebuie scoase din companie’, a completat ministrul.

El a fost întrebat dacă instituţia pe care o conduce ia în calcul divizarea Hidroelectrica, în condiţiile în care în acest zile sunt aşteptate verdicte în procesele intentate Hidroelectrica de traderii de energie cărora le-au fost reziliate contractele în timpul în care producătorul de energie a fost în insolvenţă, precum Energy Holding, Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult