Acasa BusinessEconomic Constantin Stroe (Dacia): Industria auto din România are potenţial

Constantin Stroe (Dacia): Industria auto din România are potenţial

scris de Cristian Vultureanu
151 Afisari
Potenţialul industriei auto din România nu a fost încă epuizat, iar dezvoltarea sectorului auto poate fi în continuare sprijinită de autorităţi prin măsuri fiscale şi eliminarea birocraţiei, dar şi prin echilibrarea raportului între salarii şi nevoile investitorilor, a declarat vicepreşedintele Consiliului de Administraţie de la Dacia, Constantin Stroe, cu ocazia unui seminar pe tema investiţiilor străine din România.
Constantin Stroe (Dacia): Industria auto din România are potenţial

Constantin Stroe (Dacia): Industria auto din România are potenţial

România are încă un mare potenţial de creştere în industria auto. Pentru asta trebuie ca autorităţile să păstreze un echilibru între necesităţile sociale, şi aici mă refer la salarii, şi necesităţile de dezvoltare ale investitorilor străini. De asemenea, sunt necesare măsuri fiscale şi antibirocratice. Trebuie să ţinem cont de importanţa industriei auto care, în 2010, a adus un aport de 9 miliarde euro la PIB-ul României„, a spus Constantin Stroe.

Acesta a adus în discuţie şi tema corupţiei, oferind ca exemplu situaţia unui investitor străin. „Ştiu cazul unui investitor care, din şapte locuri în care ar fi vrut să investească, a ales singura localitate unde primarul nu i-a cerut bacşiş„, a spus Constantin Stroe.
Acesta a subliniat că dezvoltarea infrastructurii, perfecţionarea Codului Muncii, sprijinul pentru inovarea în industria auto, dezvoltarea învăţământului tehnic şi simplificarea accesibilităţii la fondurile europene sunt măsuri esenţiale pentru continuarea dezvoltării industriei auto.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult