Acasa BusinessEconomic Contre FMI-Guvern: Reîntregirea salariilor, 2012 sau 2013?

Contre FMI-Guvern: Reîntregirea salariilor, 2012 sau 2013?

scris de M.A.
4 afisari

2012 sau 2013? Reîntregirea salariilor bugetarilor este văzută diferit de Jeffrey Franks, de la FMI, şi Victor Ponta, premierul României.

Ponta si Franks  FMI si Guvern - Reintregirea salariilor, 2012 sau 2013

Contre între FMI si Guvern - Reintregirea salariilor, 2012 sau 2013? (foto: antena3.ro)

Într-un interviu pentru Agerpres, şeful misiunii FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks, a spus că cea de a doua tranşă de recuperare a salariilor va avea loc din 2013. În replică, Guvernul României precizează că cea de a doua etapă de reîntregire va avea loc “cel mai târziu în decembrie 2012”.

“Ce am agreat cu Guvernul este că acum nu există sume de bani disponibile în 2012, este posibil să acorde acea creştere în decembrie şi să devină posibilă în ianuarie 2013. Acum, desigur, dacă situaţia fiscală se schimbă poate să se întâmple mai târziu sau mai devreme. Cred că este spaţiu limitat în buget, iar autorităţile trebuie să aştepte ca celelalte opt procente să fie adăugate când va exista spaţiul necesar pentru asta”, a declarat Jeffrey Franks.

Într-un comunicat oficial, Guvernul României afirmă că angajamentul luat este acela ca reîntregirea salariilor bugetarilor să aibă loc în două tranşe, până la finalul anului 2012. “Prima dintre acestea, de 8%, va fi acordată începând cu 1 iunie 2012, iar a doua etapă de majorare va fi cel mai târziu în decembrie 2012”, suţine Guvernul, care precizează că angajamentul “se bazează pe negocierile purtate cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult