Acasa BusinessEconomic Controale din doi in doi ani la agentii economici

Controale din doi in doi ani la agentii economici

scris de Ziua Veche
1 afisari

Ministerul Economiei vrea sa usureze viata agentilor economici si doreste sa modifice legislatia privind registrul unic de control, astfel incat acestia sa nu mai aiba parte de controale repetate nejustificate. Potrivit actului normativ, aflat acum in dezbatere publica, controlul nejustificat este efectuat in cursul a doi ani calendaristici de catre acelasi organ de control specializat, la acelasi contribuabil, in absenta unor elemente care sa justifice temeinic efectuarea controlului respectiv.


In cazul in care nu vor fi respectate noile prevederi, toate actiunile care sunt considerate nejustificate vor fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 1.500 si 2.000 lei. “Proiectul de act normativ vizeaza eliminarea controalelor repetate nejustificat la acelasi agent economic, astfel incat activitatea acestora sa fie cat mai putin afectata ca urmare a activitatilor de control carora trebuie sa li se supuna.(…) Prin eliminarea controalelor repetate la intervale scurte de timp asupra aceluiasi contribuabil se raspunde si solicitarilor insistente si repetate venite, in acest sens, din partea mediului de afaceri si se asigura si o cuprindere in activitatea supusa controlului a unui numar mai mare de contribuabili, ceea ce conduce la cresterea eficientei activitatii de control. Cu toate acestea, controalele efectuate de diversele organe de specialitate cu atributii in acest sens, sunt adesea percepute de contribuabili ca o metoda de sicanare si de intimidare a lor, in scopul de a le influenta comportamentul si atitudinea fata de reprezentantii organelor cu atributii de control.” , se precizeaza in nota de fundamentare a actului normativ. In aceasta nota se atrage atentia si asupra disturbarii actului de control din cauza domeniilor variate pe care trebuie sa le treaca in revista organele de specialitate. Aceste disturbari apar de cele mai multe ori in cazul agentilor economici de dimensiuni mici, cu personal redus, de multe ori insuficient care sunt supusi unor controale repetate.

0 comentariu

sorge 11-10-2010 - 14:11

este un exemplu de pleonasm de toata frumusetea .
Spunind:in cea ce ma priveste-era de ajuns
sa sublinieze parerea lui .
In al doilea rind lui Patriciu nu i convine sa recunoasca greseala de al fi ales pe Antonescu ;sau nu i convine sa recunoasca ca Antonescu a fost folositor NUMAI pt al schimba pe Tariceanu .
Iar PSDul pt Patriciu ,nu ramin decit in postura de paznici ai farului .
Cu batrinul Iliescu ar mai fi avut ceva de furca ,iar Hrebenciuc s a dat la o parte din calea lui ,semn ca Patriciu are armasari rusesti care l trag .
Singura care iar putea crea probleme conului Costache ,ar fi sanatatea care curge prin trabucele cubaneze si fructele de mare ,care tocmai erau sa i dea de capat cind implinea 60 de ani ,in Vnetia.

urbos 11-10-2010 - 17:09

Ma vita incaltata, se vede ca sugi la rahatii lu Base de repeti cretinismele legate de patriciu. Patriciu n-are treaba cu Antonescu dobitocule.

cercetas 11-10-2010 - 22:50

Porcule manjit cu petrol la carotida, pai nu vine el Craciunu?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS