Acasa BusinessEconomic Corpul de control al MT, trimis la CFR Marfă, CFR Călători și CFR SA

Corpul de control al MT, trimis la CFR Marfă, CFR Călători și CFR SA

scris de Z.V.
3 afisari

Ministrul Transporturilor (MT), Ioan Rus a cerut Corpului de control efectuarea unui control tematic la CFR Marfă, CFR Călători și la CFR SA.

Corpul de control al MT, trimis la CFR Marfă, CFR Călători și CFR SA

Corpul de control al MT, trimis la CFR Marfă, CFR Călători și CFR SA

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dispus Corpului de control efectuarea unui control tematic la Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă ‘CFR Marfă’—S.A., la Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători ‘CFR Călători’—S.A., cât și la Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR‘ S.A. Controlul vizează respectarea legalității privind încheierea și derularea contractelor de achiziție a serviciilor de mentenanță și reparații ale materialului rulant, încheiate de cele trei companii feroviare din 2012 până în prezent”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Transportului, remis de mediafax, joi, 30 octombrie. În acest caz, tribunalul Cluj a dispus arestarea la domiciliu a omului de afaceri Călin Mitică, care controlează SC Remarul 16 Februarie și SC Transferoviar Grup, a lui Teodor Gavriș, șef Serviciu Automotoare și ulterior director de tracțiune în cadrul SNTFC CFR Călători, și a altor cinci persoane într-un dosar de corupție privind activități de transport feroviar. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, judecătorul Simona Trestian, a declarat că măsura arestării la domiciliu a fost luată pentru 30 de zile.

Printre persoanele aflate în arest la domiciliu se află și Laurențiu Seceleanu, directorul CNCF CFR SA — Sucursala Regională de Căi Ferate Galați, acuzat de luare de mită și complicitate la spălare de bani, ambele în formă continuată. Ceilalți patru arestați sunt: Kinga Mădărășan, director general SC Transferoviar Grup, Adrian Ștefan, director de infrastructură al aceleiași firme, Georgel Mihuț, directorul Salinei Ocna Dej, Dumitru Bărbăcuți, director general SC Remarul 16 Februarie. Într-un comunicat al DNA transmis miercuri, 29 octombrie, se arată faptul că omul de afaceri Călin Mitică este acuzat de constituire de grup infracțional organizat și mai multe infracțiuni de dare de mită, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu, trafic de influență, complicitate la cumpărare de influență, la dare de mită și la spălare de bani, majoritatea în formă continuată, iar Teodor Gravriș, pentru luare de mită, abuz în serviciu și complicitate la spălare de bani, toate în formă continuată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult