Acasa BusinessEconomic Cota de carburant se injumatateste, cheltuielile se taie cu 20%

Cota de carburant se injumatateste, cheltuielile se taie cu 20%

scris de Ziua Veche
49 afisari

Guvernul a taiat la jumatate consumul lunar de carburanti in institutiile publice, a anuntat joi premierul Emil Boc. Aceasta masura face parte din prevederile unei Ordonante de Urgenta care vizeaza reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri si servicii la nivelul tuturor autoritatilor si institutiilor publice din Romania.
“Am decis ca, pana la sfarsitul anului, sa reducem cu 50% consumul lunar de carburanti pentru masini. De exemplu, pentru masinile care deservesc ministri sau asimilatii acestora de la 400 de litri, cat e in prezent, am redus la 200 de litri. La ministere, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate si alte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale de la 300 de litri pe luna la 150 de litri”, a explicat Boc. El a exemplificat prezentand cateva cote de consum: la nivelul prefecturilor, al caselor de asigurari de sanatate judetene, consumul va fi diminuat de la 350 de litri la 175 de litri, lunar; la consiliile judetene, consumul a fost redus de la 300 la 150 litri lunar; la nivelul consiliilor locale de la 250 la 125, iar la nivelul consiliilor locale ale comunelor de la 150 la 75 de litri.

“In acest moment exista un vid legislativ, in esenta, cu privire la aceste normative care vizeaza consumul pentru autoritatile locale. Unele autoritati locale au respectat vechile normative existente din anul 2001, alte autoritati locale si-au impus prin hotarari la nivelul consiliilor locale sau judetene normative proprii”, a aratat premierul. El a precizat ca acesta este motivul pentru care unii presedinti de consilii judetene au un consum nelimitat si altii au maximum 200 de litri.

Conform actului normativ prezentat de primul ministru, in trimestrele trei si patru toate autoritatile si institutiile publice vor trebui sa reduca cu 20% cheltuielile aferente bunurilor si serviciilor pe care le presteaza, fie ca este vorba despre furnituri, deplasari interne sau externe, telefoane. Vor face exceptie de la aceasta regula cheltuielile pentru plata serviciilor medicale, medicamente si materiale sanitare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult