Acasa BusinessEconomic Cota unica de 20% si TVA de 25%

Cota unica de 20% si TVA de 25%

scris de Ziua Veche
1 afisari

.UPDATE: Surse din Ministerul Finantelor sustin ca TVA se va majora la 22% de la 1 iulie, potrivit Antena3.

Fondul Monetar International s-a aratat inflexibil in discutiile cu Guvernul din zilele acestea si a cerut majorarea cotei unice la 20% si a TVA la 25%, au precizat pentru NewsIn surse guvernamentale.

Seful misiunii FMI Jeffrey Franks a precizat luni ca “in mod sigur taxele nu vor creste in urmatoarele luni”.

 „Reprezentantii FMI sunt foarte inflexibili si nu vor sa accepte nici o alta solutie pentru scaderea deficitului. Nu mai au incredere in nicio alta masura care le-a fost propusa la negocieri. Vor sa creasca si cota unica si TVA incepand de maine, nu de anul viitor”, au spus surse guvernamentale, potrivit Gandul, citat de Mediafax.

Autoritatile romane si delegatia Fondului Monetar International nu au discutat despre majorarea TVA la 25 la suta, potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, transmite Agerpres.


0 comentariu

Pribeagul 15-10-2010 - 17:12

nu vor sa adopte legea salariilor unitare si a pensiilor. Nu vor sa elimine salariile si pensiile nesimtite. Reduc salarile si incearca sa reduca pensiile amaritilor. De, mai trebuie sa suga unii la sugatoare!

Ori sunt timpiti de tot, irecuperabil, ori inconstienti, ori nesimtiti. Altfel nu se eplica cum pot face lucruri de genul:

„Legea reducerii salariilor bugetarilor cu 25% nu se aplica la fel peste tot. Asa cum ne-am obisnuit, romanul este inventiv cand vine vorba despre fentarea unor prevederi legale. Astfel, primarii, consilierii judeteni si prefectii din peste 20 de judete au majorat cheltuielile cu personalul, chiar cu o luna inainte de taierea salariilor, in unele cazuri, cu pana la 70%. Incepand cu luna iulie, au fost marite salarii, s-au dat prime si stimulente.

In judetul Dolj, cheltuielile cu personalul au crescut cu aproape 70%, chiar inainte sa fie reduse cu 25%. Nici autoritatile din Gorj nu s-au lasat mai prejos, acolo salariatii primind venituri cu 68% mai mari. A urmat Salaj, cu o crestere de 61,9%.

Lista este completata de Bacau, Ialomita si Calarasi, unde veniturile angajatilor din administratia locala au crescut cu aproape 50%.

Situatia este aceeasi in aproape toata tara. In alte 20 de judete, cheltuielile au crescut cu cel putin un sfert. Doar in sapte judete ale tarii s-au inregistrat cheltuieli mai mici cu personalul in iulie fata de iunie.”

Juve 16-10-2010 - 17:23

cand parlamentarii pesedei si penalei chiulesc de la lucrari? Ca nu vin, ii inteleg, e dreptul lor, dar de ce mai iau si bani pe chiul, asta nu mai inteleg!

urbos 16-10-2010 - 20:16

Ce faci ma juve, ma-ta e moarta in cotetz si tu scrii pe forum?

nik 17-10-2010 - 07:59

doua partide care vor multe de la cei care conduc acum dar uita ca cea mai mare vina o au ei ca urmare a guvernarilor lor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult