Acasa BusinessEconomic Credit Market Analysis: Romania, locul al VIII-lea in topul statelor cu cel mai mare risc de faliment

Credit Market Analysis: Romania, locul al VIII-lea in topul statelor cu cel mai mare risc de faliment

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Cu o probabilitate de incetare a platilor de 24,27 la suta, Romania a ajuns pe locul al VIII-lea in lume in topul statelor cu cel mai mare risc de faliment, potrivit indicatorilor calculati de compania de monitorizare a pietei finaciare Credit Market Analysis, transmite Agerpres.


Pe primul loc in topul statelor cu cea mai mare probabilitate de incetare de plati se afla Venezuela, cu o probabilitate de incetare a platilor de 62,19 la suta, urmata de Argentina (52,64 la suta), Grecia (46,69 la suta), Pakistan (41,62 la suta) puncte), Ucraina (36,02 la suta), Emiratul Dubai (27,41 la suta), Irak (26,22 la suta) si Romania (24,27 la suta).

Prima de risc (Credit Default Swap) pentru datoriile Romaniei a atins 401,32 puncte, Romania ocupand locul trei in Europa. CDS reprezinta costul asigurarii contra unei incetari plati pentru obligatiunile guvernamentale emise de Romania si este un instrument financiar utilizat de investitorii pentru a se proteja fata de riscul de neachitare al unui creditor. Romania este considerata de investitori mai riscanta decat tari precum Grecia, Pakistan, Ucraina, aflate, de asemenea, in top 10.

CMA – Credit Market Analysis este membra a CME Group, cea mai mare bursa pentru instrumente derivative din lume

0 comentariu

Viorica Ianc 20-10-2010 - 03:41

Omul sarac nu poate fi risipitor!
Acest fenomen se intalneste nu numai la
noi! Uneori vezi ca nu risipesc si cei
bogati. Depinde cat de scump este repara-
tul. Nostalgie aduce aspiratorul din foto-
grafie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult