Acasa BusinessEconomic Creditele imobiliare vor fi supuse noilor reglementări UE

Creditele imobiliare vor fi supuse noilor reglementări UE

scris de C.S.
5 afisari

Creditele imobiliare vor fi supuse unui nou set de reguli, adoptate ieri de Parlamentul European, cu o largă majoritate. Noile condiții au ca scop protejarea clienților și informarea acestora asupra riscurilor la care se supun.

Parlamentul European a aprobat un nou set de reguli privind creditele imobiliare.

Europenii care vor contracta credite imobiliare vor primi mai multe informații cu privire la efectele nereturnării sumelor contractate sau a intrării în incapacitate de plată, totul pentru a preveni apariția unor noi crize precum cele din Spania sau Irlanda, provocate de bule speculative.

Uniunea Europeană încearcă să evite, astfel, un dezastru financiar similar celui din perioada căderii pieței de împrumuturi subprime din Statele Unite.

Viitorii beneficiarii ai împrumuturilor imobiliare vor primi fișe tehnice standardizate, care vor permite o comparație clară și directă între diversele condiții de creditare ale băncilor europene, inclusiv informații legate de dobânzi și măsurile pecuniare aplicate în cazul unui litigiu.

Proiectul, înaintat Parlamentului European în martie 2011, a fost aprobat cu 596 de voturi pentru, 65 de voturi împotrivă și doar 31 abțineri, noile măsuri urmând să intre în vigoare imediat după ce vor fi votate și de Consiliul European.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult