Acasa BusinessEconomic Creşte numărul de angajări

Creşte numărul de angajări

scris de C.P.
1 afisari

Perspectivele de angajare în România pentru trimestrul al treilea sunt cele mai optimiste din ultimii trei ani, potrivit unui studiu realizat de compania de resurse umane Manpower.

constructii_civile„Studiul la care au participat 765 de angajatori români din cele zece sectoare de activitate din opt regiuni indică un ritm activ al angajărilor pentru trimestrul următor, 28% dintre angajatori anticipând creşteri de personal. Doar 8% dintre ei se aşteaptă la diminuări în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, iar un procent semnificativ, 63%, nu anticipează nicio schimbare. Previziunea Netă de Angajare, de 20%, este cea mai optimistă din trimestrul 4 2008 până în prezent şi una din cele mai puternice din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa)”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Directorul de ţară al Manpower România, Valentin Petrof, a declarat că perspectivele optimiste au fost determinate de aşteptările angajatorilor din industria prelucrătoare şi construcţii.

Previziunea Netă de Angajare este calculată ca diferenţă între procentul de angajatori care anticipează o creştere a volumului total de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor.

Faţă de trimestrul anterior, previziunea s-a îmbunătăţit cu 15 puncte procentuale, iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut este cu 18 puncte mai puternică, potrivit studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.

Angajatorii din toate cele opt regiuni analizate prognozează o creştere a nivelului angajărilor pe tot parcursul trimestrului 3. Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din Sud-Est (Perspectivă Netă de Angajare de 35%). Creşteri solide ale volumului de personal sunt anticipate atat în Nord-Vest, cât şi în Sud, unde sunt raportate previziuni de +23%. Angajatorii din Vest prognozează o piaţa a muncii caracterizată de un climat activ în ceea ce priveşte angajările, cu o perspectivă de +22%.

Perspective puternice de angajare sunt anticipate în construcţii şi în industria prelucrătoare (+27%), hoteluri şi restaurante +25%), respectiv comerţul cu ridica şi cu amănuntul (+22%). Şi în administraţia publică şi servicii sociale angajatorii anticipează noi locuri de muncă (+15%).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult