Acasa BusinessEconomic Creşterea numărului de şomeri – vina politicilor de austeritate

Creşterea numărului de şomeri – vina politicilor de austeritate

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Un  raport al Organizaţiei Mondiale a Muncii indică o creştere cu 6 milioane a numărului de şomaj la nivel mondial în 2012, faţă de numărul din 2011.

Directorul Institutului Internaţional  de Studii Sociale al Organizaţiei Mondiale a Muncii, Raymond Torres, susţine că vinovate de  rata şomajului, care este preconizată să atingă 6,1% în 2012, sunt politicile de austeritate contraproductive care au condus la o slabă creştere economică şi astfel la distrugeri de locuri de muncă, fără a reduce substanţial deficitul bugetar. Astfel pentru 2012, se prognozează că numărul total al şomerilor la nivel mondial va ajunge la 202 milioane.

Tendinţele sunt în mod special îngrijorătoare în Europa, unde rata şomajului a atins un maxim istoric, crescând în aproape două treimi dintre ţări începând din 2010, conform raportului Organizaţiei Mondiale a Muncii. Conform Eurostat, numărul şomerilor din zona euro a urcat cu 1,47 milioane în ultimele 12 luni şi se află în continuă creştere de la lună la lună. De asemenea potrivit raportului preluat de la France Presse şi citat de Radio România Actualităţi specialiştii sunt de părere că relansarea pieţei muncii a ajuns „într-un punct mort” nu doar în Europa, ci şi în alte economii avansate, precum cea japaneze sau a statelor unite.

Clasament şomaj UE

1. Spania – 23,6%

2. Grecia – 21%

3. Portugalia – 15%

……………………….

21. România – 7,1%

………………………..

25. Luxemburg – 5,2%

26. Olanda – 4,9%

27. Austria – 4,2%

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult