Acasa BusinessEconomic Creşterea PIB, susţinută în 2013 de industrie şi agricultură

Creşterea PIB, susţinută în 2013 de industrie şi agricultură

scris de S. P.
38 Afisari

Industria şi agricultura au susţinut avansul PIB, a anunţat Institutul Naţional de Statistică, care a menţinut la 3,5% estimarea privind creşterea economică.

PIB, susţinut de industrie şi agricultură

PIB, susţinut de industrie şi agricultură

„Cele mai importante contribuţii la creşterea PIB în anul 2013, comparativ cu anul 2012, le-au avut industria (+2,3%), cu o pondere de 30,0% la formarea PIB şi al cărei volum de activitate s-a majorat cu 8,1%, şi agricultura, silvicultura şi pescuitul (+1,1%), cu o pondere mai redusă la formarea PIB (5,6%) şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 23,4%”, arată Institutul Naţional de Statistică (INS), într-un comunicat preluat de Mediafax.

Contribuţii pozitive la creşterea PIB au mai avut informaţiile şi comunicaţiile, tranzacţiile imobiliare şi activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice, activităţile de servicii administrative şi activităţile de servicii suport.

Contribuţii negative la creşterea PIB au avut construcţiile, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, transport şi depozitare, hoteluri şi restaurante şi intermedierile financiare şi asigurări.

INS a menţinut la 3,5% estimarea privind creşterea PIB în 2013, în termeni reali, şi la 5,2% în trimestrul 4 faţă de acelaşi trimestru din 2012 (serie brută), sau 5,1% ca serie ajustată sezonier.

Statistica a modificat însă creşterea din trimestrul 4, faţă de precedentele trei luni, ca date ajustate sezonier, la 1,5%, de la 1,7% cât estima în februarie, fără să explice noua prognoză.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS