Acasa BusinessEconomic Creşterea salariilor din iunie – impact de 2 miliarde de lei

Creşterea salariilor din iunie – impact de 2 miliarde de lei

scris de Marius Bâtcă
1 afisari

Bogdan Drăgoi: Creşterea cu 16% a salariilor bugetarilor ar avea un impact bugetar de două miliarde de lei.

bani lei salariiO creştere cu 16% a salariilor bugetarilor de la 1 iunie 2012 ar avea un impact bugetar de două miliarde de lei, a declarat, vineri, pentru Agerpres ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi. De asemenea, acesta a anunţat că impactul unei eventuale scăderi a CAS cu 5 puncte procentuale ar fi de 2,3 miliarde lei asupra bugetului pe 2012. De asemenea, Drăgoi a arătat că o majorare a veniturilor populaţiei va fi posibilă în condiţiile înregistrării unei creşteri economice sustenabile.

Totodată, ministrul Finanţelor a precizat că nu se are în vedere modificarea ţintei de deficit bugetar pentru acest an stabilită la 1,9% din PIB.

Fondul Monetar Internaţional prognoza în 2011 o creştere economică pentru România de 1,5%, dar după misiunea de la începutul acestui an şi-a revizuit în urcare estimarea, la peste 2%.

Pentru acest an, FMI şi Comisia Europeană estimează un avans economic de 1,5-2%, în timp ce bugetul este construit pe o creştere economică de 1,8-2,3%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult