Acasa BusinessEconomic Crin Antonescu: FMI are o poezie de spus si o spune peste tot

Crin Antonescu: FMI are o poezie de spus si o spune peste tot

scris de Ziua Veche
3 afisari

Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a aratat, marti, nemultumit de rezultatele intalnirii conducerii liberale cu delegatia Fondului Monetar International (FMI) afirmand ca oficialii acestei institutii nu au raspuns satisfacator la intrebarile adresate de liberali, ci au spus „o poezie”.

Fondul are o poezie de spus si o spune cam peste tot. Exista momente de jena, iar simtul umorului – si al nostru si al dansilor – ne ajuta sa trecem peste. Pentru ca in momentul in care ne spun noua cat de bine e si cum merge treaba de bine ne uitam in colturi diferite ale incaperii si zambim in colturi diferite ale gurii„, a declarat Antonescu.

El a afirmat ca oficialii FMI nu le-au spus liberalilor care este planul de actiune pentru cresterea economica, ci au aratat doar ca ar fi bine ca economia sa se dezvolte

Crin Antonescu a spus ca atunci cand liberalii cer explicatii cu privire la declaratiile optimiste ale FMI cu privire la situatia economica a Romaniei, nu fac acest demers din ratiuni electorale.

Liderul PNL a mai spus ca oficialii Fondului nu au dat raspunsuri satisfacatoare cand au fost intrebati cum ar fi fost un insucces, din moment ce o scadere economica de peste 10% in doi ani si o diminuare cu peste o treime a veniturilor pentru o larga categorie de cetateni se numeste succes.

La randul sau, vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a exprimat opinia ca problemele legate de cresterea economica a Romaniei nu preocupa nici FMI-ul nici Comisia Europeana.

Potrivit lui Vosganian, oficialii FMI au dat un raspuns „stupefiant” atunci cand au fost intrebati care au fost masurile luate in anul 2009 de catre Guvern. Dupa cum afirma Vosganian, reprezentantii FMI au dat ca exemplu de masuri cresterea cu 3,8 % a contributiilor asigurarilor sociale, cresterea accizelor, masura privind cele 2 saptamani de concediu fara plata si masura de reducere a numarului de personal prin pensionare.

De cealalta parte, seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a apreciat discutia cu liderii PNL ca fiind „foarte sincera si antrenanta„.

Sunt puncte asupra carora suntem de acord, si alte pe care nu suntem de acord, dar am avut o discutie interesanta si am avut multe de invatat din aceasta discutie. Ambele parti suntem foarte interesate in a face tot ceea ce e necesar pentru a a aduce inapoi in Romania cresterea economica si a fi siguri ca avem o situatie economica stabila si buna„, a declarat Franks.

0 comentariu

sorge 25-10-2010 - 10:47

Surprize pozitive pt Romania nu vor exista.
Nu ni se va da nimic gratis .
Pt Germania si Franta actualele granite romanesti nu le avantajeaza de loc .
Dar le ar avantaja inpingerea granitelor romanesti cit mai spre est si cu aceiasi ocazie indepartarea granitelor romanesti actuale ;adica ,dle colonel ,vom pierde Ardealul la negocieri tripartite ,fara sa fim de fata .
Reeditarea pactului Ribbentrop-Molotov ,nu est departe ,daca spune Presedintele rus .
Ai inteles dle colonel ,sau ar fi bun un desen ajutator?[care desen deja este facut in unele cancelarii europene si numai .]

Rasputin 25-10-2010 - 11:40

…să înţelegem că ai acces în cancelariile occidentale?

Agerpres 25-10-2010 - 13:51

România cere Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria, a declarat ministrul român de externe, Teodor Baconschi, într-un interviu acordat publicaţiei The Wall Street Journal. El l-a susţinut astfel pe preşedintele interimar al Republicii Moldova, care a făcut o declaraţie pe această temă la sfârşitul săptămânii trecute, scrie luni Nezavisimaia Gazeta, citată de Agerpres.

caramache 26-10-2010 - 02:44

Teama mi-e de rusi chiar atunci cand fac promisiuni!
Sa incepem cu concluzia optimista a opintistului cu table la ochi si trese din placheuri la minte Ion Petrescu. Scrie dansul din fundul putului gandirii sale politruc-cazone cum ca „surprizele, pozitive pentru România, par a fi acum abia la început.”
Serios don’ serjant majur? Pai dac-o luam de la pashopt cand rusii ne facura surpriza pozitiva de a inabusi revolutia, continuam la sapteshapte cand jurasera ca vor respecta integritatea noastra teritoriala de ne facura surpriza pozitiva la sapteshopt de ne luara cele trei judete de la gurile Dunarii, ajungem la pashpatru cand se jurara ca nu se vor amesteca in treburile noastre interne si vor respecta sistemul politic existent – ca in pashcinci sa ni-l bage pe gat pe Groza si in pashsapte sa ne faca surpriza pozitiva cu respubica po-pu-la-ra cu comunisti straini de tara. Sarim putin in nouashpatru cand promisesera in scris ca isi vor retrage in timp de trei ani trupele de ocupatie din Republica Moldova pentruca in noushnoua sa mai traga o semnatura la Stambul cum ca-si vor retrage trupele din Transnistria, si, surpriza pozitiva …. tot pe loc sa stea. Pai don serjant granitzer tipograf, se poate ca linia ta de mira sa-ti fi coborat mai jos de susul cracilor indispensabililor cazoni cu vipusca tricolora, incat sa habar nu ai de chestiile astea intamplate in ultimul veac jumate? Sau ai uitat de surprizele placute pe care rusii ni le facura in pa’zeci de ne ieliberara cu ultimatum din Basarabia si Bucovina de nord?
Nea dunga verde, exista o diferenta enorma intre realismul istoric si realismul socialist habarnamist papagaldist pe care l-ai, si il, practici. Pe cand don’ analizd vii cu surpriza pozitiva ca Uresese – bastion al pacii ie?

sorge 26-10-2010 - 06:57

Ma bucur ca te mai gasesc pe un fost forum ,placut noua insa datele problemei s au schimbat .
Ziua veche [tin sa aduc aminte ]este distribuit vinerea cu ziarul Puterea ,care la rindul lui este direct finantat din EST.
Am mai vazut cazuri cind o firma este vinduta cu tot cu salariatii vechi si matzele lor .
Nu de alta dar acest lucru o sa l vedem si la Realitatea .

5.44 26-10-2010 - 12:15

5.44 este ora unui ofiter de serviciu pe monitorizarea media
unde-i ordin nu-i tocmeala

Kiev 26-10-2010 - 15:19

Expertul ucrainean Vitali Kulik prezice că Moscova ar putea accepta, în Transnistria, în schimbul unor preferinţe în domeniul securităţii europene, schimbarea formatului operaţiunii de menţinere a păcii din” hard” (militar) pe „soft” (poliţienesc), fie și sub mandatul OSCE.

caramache 27-10-2010 - 01:38

Ce bine le stii tu Bibicule de pe vremea cand faceai noti albe cu castile pe urechi exact trecute fix la doi si’un sfert dupa miezul noptii.
Dar ca teb pricepi la calibre, te las sa alegi, virtual evident, ce-ti doresti mai mult egzakt trecute fix de faivoklok: 7,62x50R cu PSL-ul, ori un 44 Magnum cu Coltul sa ti se opreasca’n gat coitul de sa lovesti coltul. Sa ma anunti pe fir egzakt la 5:44 OEO DE BUKALE OM..

caramache 27-10-2010 - 01:51

” Ambasadorul rus la Chişinău: Retragerea trupelor din Transnistria este imposibilă Sâmbătă, 23 Octombrie 2010 18:45 ziuaveche.ro
„Rusia nu-și poate retrage armata din Transnistria, așa cum prevede acordul semnat la summit-ul OSCE de la Istanbul, din 1999, deoarece timpurile s-au schimbat”.

caramache 27-10-2010 - 08:00

Deputatul ucrainean Andrei Șkil este de părerea că în cazul în care va creşte presiunea asupra Rusiei, trupele ar putea fi retrase parţial, dar nu complet.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult