Acasa BusinessEconomic Criza de gaze in Romania

Criza de gaze in Romania

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Cu toate ca iarna a trecut si temperaturile de afara nu mai justifica un consum sporit de gaze naturale pentru incalzirea populatiei, combinatele chimice se plang de faptul ca sunt in pana de materie prima.

Marin Mitrea, reprezentat al InterAgro si presedintele patronatului Nitrosfor a declarat in cadrul unei conferintei organizata de FOCUS ENERGETIC ca unitatile chimice si petrochimice detinute de grup au probleme in alimentarea cu gaze, unele dintre aceste fiind oprite intrucat nu exista suficiente gaze disponibile. De la inceptutul anului, cele 6 combinate chimice au insumat aproximatix 4 luni de sistare a activitatii din cauza lipsei gazului. Din acest motiv, reprezentantii grupului au propus Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri modificarea Legii gazelor, astfel ca gazele sa fie denumite materie prima pentru chimizare, pentru ca acesta este procesul prin care se obtin produse cu valoare foarte mare. “In alte tari e de neconceput sa ardem gazele, cu exceptia chimiei si petrochimiei”, a declarat, Marin Mitrea. “Propunerea noastra adresata ministerului este sa fim alimentati doar cu gaze interne la un pret nu mai mare decat cel de productie”, a afirmat Mirea. Principalii producatori de gaze din Romania sunt Romgaz Medias, controlat de stat, si OMV Petrom, din grupul austriac OMV. Problema e ca Petrom nu furnizeaza gaze grupului intrucat are intreaga productie contractata. Daca o asemenea lege ar fi adoptata, atunci IntreAgro s-ar putea alimenta si de la Petrom. Industria chimica si petrochimica din Romania consuma anual circa 2,5 miliarde metri cubi.

0 comentariu

Observator 13-10-2010 - 13:46

Care mai indrazneste sa-l faca pe Gigi Becali, cioban.

Ordinarul asta penal de Chireac, si cu f.u.tangiul coardei de Udrea sunt ultimele otrepe ordinare care exista pe suprafata pamintului, si mai si apare ca o sopirla scirboasa in fiecare zi la realitatea sa ne vorbeasca cu un limbaj doct despre problemele tarii, cind el e un birjar ordinar, f.u.tu-l in gura.

urbos 13-10-2010 - 14:34

Otreapa prezidentiala Udrea e ministru ba cacatule, Cocos e omul dementului de la Cotroceni boule, pe cand Chirieac nu e nimic in statul roman. Faci diferenta ba idiotule?

mos teaca 13-10-2010 - 19:23

deci astia sunteti ziaristii?!? baga-mi-ati mana in cur sa-mi ciufuliti kakatu!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS