Acasa BusinessEconomic Croitoru: Romania ar fi intrat in faliment fara banii de la FMI

Croitoru: Romania ar fi intrat in faliment fara banii de la FMI

scris de Ziua Veche
1 afisari

.„Din nefericire, Romania nu e in stare sa produca destule economii in interior pentru a asigura o crestere in jurul potentialului. Fara capitalurile din exterior, Romania ar creste semnificativ sub potential”, a mai spus consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru, la dezbaterea „Romania 2010: constrangerile economico-financiare si imperativele sociale”, potrivit Mediafax.


El a mentionat ca solutia ar fi realizarea de reforme, dar in ultimii 20 de ani birocratia s-a opus acestor reforme. Amanarea reformelor a condus la recesiune sau incetinirea cresterii economice, a adaugat Croitoru. Consilierul guvernatorului BNR a aratat ca in decursul ultimilor 20 de ani Romania a incheiat mai multe acorduri, care aveau rolul de a atrage credibilitatea necesara, insa acestea au fost intrerupte in numele „comandamentelor sociale” din momentul in care reformele care trebuia aplicate deveneau dureroase.  Croitoru a conchis ca principala problema a Romaniei in ultimii 20 de ani a fost nerezolvarea problemelor, comparand acest fenomen cu alergatul in jurul cozii. Romania a incheiat in martie anul trecut un acord de finantare externa cu UE, FMI si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult