Acasa BusinessEconomic CSA-pentru Allianz mumă, pentru alţii ciumă

CSA-pentru Allianz mumă, pentru alţii ciumă

scris de Ziua Veche
14 afisari

In 7 noiembrie 2008, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), institutie aflata sub controlul Parlamentului, primea o notificare cu privire la efectuarea de operatiuni de natura, mai dregraba, creativa decat financiar-fiscala, din partea celui mai mare (la acea data) asigurator din piata: Allianz Tiriac. Pana la data de 9 august 2010, insa, niciun raspuns.

 Cum ne-am propus sa supraveghem Comisia de Supraveghere a Asigurarilor , am fost surprinsi sa aflam ca aceasta institutie, totusi, “lucreaza”. Daca la interpelarile noastre a  raspuns, cu intarziere cei drept, la cele ale operatorilor din piata, CSA ofera raspunsuri si cu o intarziere  de aproape 2 ani.

  Dar mai bine sa vedem despre ce este vorba: in 2008, societatea Allianz Tiriac este reclamata pentru probleme grave de natura financiara si fiscala. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor nu raspunde in termenul legal de 30 de zile reclamatiei. Raspunde insa in Monitorul Oficial din 19 august 2010 (dupa aproape 2 ani) cu publicarea Ordinului 63/2010. Insa, incurca societatea de asigurare, al carei nume, este adevarat incepe tot cu A, dar nu incurca gravele probleme reclamate:

 

  1. -neconstituirea de rezerve pentru prime nealocate pentru primele brute subscrise, incalcand prevederile art. 5 alin. (5) din normele puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 113.131/2006;
  2. -neconstituirea corecta/deloc a rezervei de daune,  incalcand prevederile art. 21 alin. (1) lit. b) si alin. (3) din Legea nr. 32/2000 si ale art. 1 alin. (1) lit. A pct. (iii) din normele puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 113.131/2006;
  3. -prin operatiunile contabile realizate au fost denaturate situatiile financiare anuale ale societatii, incalcand prevederile art. 20 alin. (3) lit. a) si d) din Legea nr. 32/2000, cap. II sectiunea 1 pct. 4 si pct. 5 alin. (1) din reglementarile aprobate prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 3.129/2005 ;
  4. -au fost identificate neconcordante intre datele inscrise in evidenta tehnica si datele inregistrate in evidenta contabila, precum si cele raportate la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor referitoare la valoarea primelor brute subscrise, primelor brute incasate, primelor cedate in reasigurare, sumele asigurate si la activele care acopera rezervele, incalcand  astfel prevederile art. 20 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 32/2000, art. 2 alin. (1) din normele puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 113.140/2006, ale art. 2 alin. (1) din normele puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 2/2009.

Toate aceste “abateri”,  constituie contraventii in conformitate cu art. 39 alin. (2) lit. a), d) si m) din Legea nr. 32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, sanctionate dur de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in cazul societatii Aviva, in 2010 si trecute cu vederea in cazul societatii Allianz Tiriac Asigurari, in 2008.

 Supravegherea continua!

 

15 comentarii

michael 27-10-2010 - 15:47

Si iata ca cei 100.000 de indignati si
frustati sindicalizati n-au fost 100000.
Fisul PSD si sindicate e subtire n-are
domle damf zgomot e dat de cei platiti cu ora si nu de popor.Se apropie cutitul la gitul celo bdin PSD care au procese pe rol,Vintul cred ca are vinturi reci de
spaima acum,n-au venit pretenii si tovarasii la fel Patriciu plus olteanul ala de la OTV.se anunta sarbatori de iarna cu colinde pe la tribunale,s-ar putea ca judecatorii si procurorii sa-si faca meseria cu cinste ,cine stie frica pazeste scaunul.Micul Titulescu care de
fapt este o papusica mica in mina lui Bombo
si a lui Ilici se clatina rau,ca doar oamenii au dat bani pentru transport sendwiciuri si altele pentru demonstran-
ti care au venit la o zi libera in Bucuresti Ei vor contracte si primesc antracte.E nasoala rau.S-a vazut ca ronanul nu-i idiot si ca-i stie cit valoreaza minciunile si hotiile lor.

urbos 27-10-2010 - 15:53

Scarnavie, va dam foc.

salut 27-10-2010 - 16:27

Mai baiete, eu, in locul tau, nu m-as bucura atat. Se mai deschidea o supapa; se mai elibera presiunea sociala. Dar, dupa stilul, gramatica si ortografia postarii tale, imi dau seama ca n-am cui sa-i explic lucrurile astea.

Dar daca tot esti pe aici, am si eu o curiozitate: Care iti e numele de familie? Salam? Ardei? Cheeseburger?

Sa nu-mi spui ca Branza, ca numele asta bate numai cu William…wow…Mr William Branza !!!

Si cum iti spui, cand te prezinti in romaneste?
„Buna ziua, sunt domnul Salam MIS(H)EL”
sau
„Buna ziua, sunt domnul Salam MAIKAL” ?

Hai, sa ai numai SUCCESURI !

Putin Fascistul 27-10-2010 - 16:35

Micul intoxicator Baietel Sovietic Ponta instiga prea mult la revolta 89 cum a invatat pe bancile scolilor KGB care instruit. Se ascute lupta cu Balaurul Sovietic! E ‘Groasa’. Cetateanul sovietic Ponta e prea suparat, posibil erau mai multe aranjamente (revolte?)care n-au functionat si a ‘atras atentia’/’a amenintat’ „necolaborationistii” pe TV-eu ca un KGB-ist ordinar. Saracii din piata n-au avut toalete? Din pacate spionii au nevoie de locuri ferite in care sa-si monteze „armele” teroriste.
Cred ca Sovieticii si-au strans „armatele” de peste tot de unde au putut: de la cei de buna credinta, de la sindicalistii autentici, de la oamenii lor, de la baietii lor de la Propaganda, de la Vantu, de la cei cumparati, de la oricine mai e dispus sa le dea o mana de ajutor. Dupa cum vodeti baietii de las Propaganda pe TV-eu 100% tot instiga cum au invatat la scola (de ex. sluga masonilor Ciutacu tot manaca kkt) si de fapt ambele tabere trag de fiecare vot, de fiecare invectiva de instigare la vot pro sau contra. Probablil ambii au cumparat, au santajat, au promis. Si Franta are probleme mari desi traieste mai bine ca noi. Sovieticii mai ameninta si cu o noua Revolutie 89 cu guvern provizoriu si „normnalizarea” relatiilor cu Rusia, cum nu s-a reusit in 89. Aceeasi problema e si cu Alegerile care vor avea loc in Republica Moldova.

Putin Fascistul 27-10-2010 - 16:37

Ambele vor fi momente de cotitura pentru viitorul ambelor Tari. Alegerile acestea sunt in tandem si vor decide pt 2 ani drumul pe care ambelor tari il vor alege. Si Rusia, daca nu-i va iesi isi va reface cartile. In ce dirctie… vom vedea. Va fi interesanta si important cum va arata relatia viitoare cu URSS-ul iesit din hibernare. Ambele alegeri, atat de azi cat si din Moldova vor fi importante. De acee si unii si altii si-au scos „armatele” in strada: Basescu pe Jandarmi, PSD-ul si-a scos masele de manevra. Restul corifeii. Sper ca nu vor gandi sa-si foloseasca masele de manevra si drept carne de tun daca nu va iesi. Sper ca romanii sa fi invatat ceva dupa 89, sa nu mai joace pe tabla de sah a sovieticilor si sa urmeze propaganda destabilizarii si kosovizarii Romaniei. Daca vor reusi, vor pune un guvern provizoriu ca dupa 89, Romania va deraia mai tare apropiata de o noua Bosnie. Atunci peste 2 ani, dupa ce vor darama de tot Romania la picioarele lui Putin, terminadu-si „treaba” sa ne kosovizeze, vor fi daramati de fostii-prostiti si armata iar Romania se va ridica din Cenusa 100000000%. JOS FASCISTII si SOVIETICI si TOTI INSTIGATORI LA FASCISM SI SOVIETISM, INTOXICATORII DE LA ACUM DE LA TV, INTOXICATIE 45% LA REVOLUTIE era 120%. SPIONII CARE ACUM TOT LUCREAZA LA DISOLUTIE. ARESTATII PE RUSII LUI PUTIN. BRAVO!
Bine ca au terminat si pleaca acasa! URMEAZA ALEGERILE DIN MOLDOVA!!!
http://criscente.wordpress.com/2010/01/26/moldova-mea/
http://www.romanialibera.ro/usr/imagini/2010/09/21//144129-map-europe.jpg

Pribeagul 27-10-2010 - 16:49

Luni,preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, cunoscută ca legea „micii reforme” în justitie. In mod ciudat si aparent nemotivat, a tinut si o conferinta de presa pe aceasta tema.

Ce sa fie, ce sa fie?

Poate o maciuca aratata unora.

Ieri, Ponta ne asigura ca-i mai lipsesc 1-2, cel mult 3 voturi pentru a darma Guvernul. Sa fi fost doar vorbe de incurajare a opozitiei si demonstrantilor?

Ce cauta Ponta in fata demonstrantilor? Sa nu stie ca Iliescu a cistigat venind in urma lor?

Florin Kovacs 27-10-2010 - 17:06

Si diaspora o sa va trimita la gradina zoologica sa va maimutzaritzi acolo pe tine Ponta si pe tine Crin cu toata sleata voastra. Mai introducetzi motziuni de cenzura ca atunci poporul o sa va iubeasca tot mai mult.

Nelida 27-10-2010 - 17:39

Sunt fericita intrucat inainte cu cateva zile am transmis celor din opozitie sa se abtina de la cuvinte injositoare la dresa guvernarii intrucat nu au dreptate. Le-am comunicat ca D-zeu nu poate sa fie de partea lor atata timp cat oamenii acestia sa straduesc sa scoata tara din incurcaturile facute de el. Ii multimim lui D-zeu pentru tot ce face pentru noi, si ca totul va fi bine.

salut 27-10-2010 - 18:45

[quote name=”Nelida”] Le-am comunicat ca D-zeu nu poate sa fie de partea lor atata timp cat oamenii acestia sa straduesc sa scoata tara din incurcaturile facute de el.
[/quote]

Ce sa mai zici? Dupa ce citesti o asemenea fraza, iti dai seama de ce paparuda cu „succesurile” le e sefa astora. Ca sa nu mai vorbesc despre despre telectuala de Plescoi, aia cu presedintele Norvegiei.
Apropos, rama cealalta (animalusul ala fara coloana vertebrala) , sefa pe la deputati, a aflat ce a votat zilele trecute, sau inca o bantuie curiozitatea?

urbos 27-10-2010 - 19:58

„Nelida” e o starpitura securisto-pedalaca. Asa isi iau scarbele astea carora le vom omori si copiii, nume de femei, basta cate sapte nume ca sa para multi. Diversionisti si manipulatori nevoie mare retardatii astia.

caramache 28-10-2010 - 00:34

Frectia cu lotiunea “Moţiunea României majoritare, moţiune populară” a facut fas cu brio si a demonstrat inca odata ca ” “Impostura şi hoţia sunt aici” in gradina lui Ponta care mai ieri declara ca ii lipseau 2 voturi cas sa-i faca frectie de sa-i dea o lectie lui Basescu. Alt frecangiu, de data asta Kkarin Trandaferescu, guita din toti bojocii lui de repetent impertinent ca ” N-ati avut curaj! … Daţi-le voie în ţara asta celor care vor să muncească să o facă în condiţii oneste.” – cand el este cel mai mare chiulangiu la slujba, carevasazica ca nu vrea sa munceasca, si-si incaseaza lefa de parlamentar incremenit stand inapoia sticlei cu ciuful in galantar, pescar amator cu momeala falsa la tembelizor. Prostanacu’ sefu’ lu senatu’ i-a acuzat de lasitate pe aceia care sunt in majoritate pentruca apoi s’o’ntoarca inapoi declarand ca frectia pontica puturoasa mirositoare a pucioasa national-socialista-liberal-conservator-democrata nu are nici-o sansa sa iasa victorioasa. Castigatorii acestui vot sunt in primul rand Basescu si cu Boc, urmati de Iliescu si Nastase si, paradoxal, ultimul pe lista – Prostanacul.

lunguietzu 28-10-2010 - 03:18

Sa lasam deci poporul cu ale lui, si sa-i dorim binele, daca poate. Pai ce, daca e popor nu-i la conducere, deci nu are nici salamul si nici cutitu, le avem noi si taiem cu masura, dupa trebuinte.
Traisca lupta pt pace, io atat am avut de spus.

lunguietzu 28-10-2010 - 03:23

ai dreak, asti cu epoleti si la pijama de se rotesc cu pinteni si sabie prin casa in fata oglinzii, nici nu te prinzi ca-si poarta camasa neagra pe sub piele, zici ca-i om normal

Crin Antonescu 28-10-2010 - 13:34

Problema partidelor din opozitie este ca, cum-ne-cum, pdl-ul propune o serie de legi extrem, extrem de importante si de bune pt. configufratia viitoare a unei Romanii cu adevarat democrata, ceea ce va aduce pdl-ului un capital politic exceptional. Legile actualului arc guvernamental le da asigurare pentru un lung termen de conducere a tarii. Asta ii scoate din sarite pe actualii opozanti. ce fac ei, opozantii?, pai ce sa faca decit sa incerce sa intirzie acest proces de promulgare a unor legi care le taie macaroanele acestor nemernici si ordinari de psd-isti, care nu sunt nimic altceva decit cancerul romaniei. Pacat ca pnl-ul este condus de acest vagabont de Crin A., in loc sa se uneasca cu pdl-ul si sa guverneze impreuna tzara. Pe de alta parte, trebuie ca si in rindul pdl-ului ca ordinari precum Udrea, Ridzi, Videanu, Berceanu, si ceilalti ordinari care ranesc acest partid, sa fie indepartati din partid iar tinerii intelectuali si cu adevarat patrioti sa preia hatzurile acestui partid. Oricum ar fi, insa, trebuie, trebuie, trebuie ca Romania sa scoata afara pentru totdeauna acest partid de cancerosi, pds-ul. Doamne ajuta-ne!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult